Chadli volgt voorbeeld collega's; met oog op WK terug naar België

6 september 2022, 21:30

Nacer Chadli mag zich vanaf vandaag speler van Westerlo noemen. De aanvaller komt op huurbasis over het Istanbul Basaksehir, dat hem voor een jaar stalt in het Het Kuipje. Met zijn terugkeer naar België volgt Chadli het voorbeeld van Toby Alderweireld en Jan Vertonghen.

De 33-jarige Chadli landde dinsdag op Belgische bodem voor zijn medische keuring en werd vroeg in de avond gepresenteerd. In de Jupiler Pro League hoopt de routinier op veel speeltijd, zodat hij bij bondscoach Roberto Martínez in beeld blijft voor het WK in Qatar. Chadli heeft 66 interlands achter zijn naam staan en wil eind dit kalenderjaar bij de selectie behoren.

Chadli speelde tot op heden pas een seizoen in de Belgische competitie. Tijdens seizoen 2019/20 was hij op huurbasis actief bij RSC Anderlecht. De voormalig jeugdspeler van Standard Luik voetbalde achtereenvolgens bij AGOVV, FC Twente, Tottenham Hotspur, West Bromwich Albion, AS Monaco, Anderlecht en de afgelopen twee seizoenen bij het Turkse Istanbul Basaksehir.

Alderweireld en Vertonghen

Deze zomer besloten meer bekende internationals terug te keren naar hun geboorteland. De 33-jarige Alderweireld (121 interlands) speelt inmiddels bij koploper Antwerp, de club van trainer Mark van Bommel. Vertonghen (139 interlands) besloot op 35-jarige leeftijd aan de slag te gaan bij Anderlecht. Chadli tekent dus zeer spoeding een contract bij middenmoter Westerlo.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen