'Koning Schmidt' breekt direct na komst bij Benfica fraai record

11 september 2022, 10:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bij PSV liep de periode van Roger Schmidt mede door de hoge verwachtingen uiteindelijk uit op een teleurstelling. Maar dat de Duitse coach wel degelijk iets in huis heeft, laat hij momenteel zien bij zijn nieuwe club Benfica. Met die club won hij tot dusver namelijk alle elf (!) officiële wedstrijden onder zijn leiding.

Na de plaatsing in de Champions League gaat het de laatste weken overigens wel iets moeizamer voor Benfica, dat vorig weekend won na een pingel in de 102e minuut en dit weekend werd het slechts 0-1 bij nummer zestien Famalicao, maar midweeks werd het eerste duel in de groepsfase van de Champions League gewonnen van Maccabi Haifa. "Het is altijd moeilijk als je tussen twee Champions League-wedstrijden moet spelen. We hadden het onszelf makkelijker kunnen maken, als we onze kansen hadden benut. Maar het was een verdiende zege."

De elfde zege op rij als nieuwe coach was een record en daar was de Duitse oefenmeester trots op. "Dat record betekent dat we consistent wedstrijden kunnen winnen. Het is altijd een moeilijke uitdaging om een ??voetbalwedstrijd te winnen. Dat ons dat inmiddels elf keer op rij gelukt is, is knap. Ik ben daar erg blij mee", aldus Schmidt, die Benfica desondanks niet als favoriet ziet voor de ontmoeting met Juventus in Turijn in het miljardenbal.

Lees ook: Wereldstart Roger Schmidt bij Benfica beloond met individuele prijs

"Omdat we elf keer op rij hebben gewonnen ga ik nu niet zeggen dat we woensdag wel even winnen. We moet gefocust zijn, het wordt een moeilijke wedstrijd – zeker uit. We hebben drie dagen om te herstellen en ons voor te bereiden op het duel. Maar de mentaliteit en houding van ons is goed genoeg om elke wedstrijd te kúnnen winnen", zei Schmidt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

het enigste verschil met nederland is dat er in portugal 3 ploegen als het ware meetellen!! en hier in nederland maar eentje oftewel ajax!! alles is ajax alles moet volgens ajax de scheidsrechters krijgen een stijve lul van ajax maar owee als ze eens tegen fluiten!! kijk maar naar tv zit ik twente- psv te kijken heeft die kut verslaggever het over ajax die won van cambuur!! FUCK IT!! en nee heb geen calimero eierdopje op mijn hoofd!! ik zie de realiteit nu jullie nog!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen