Bondscoach Jonker optimistisch over loting: "Moet te doen zijn"

22 oktober 2022, 11:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Vanochtend werd bekend dat de Oranje Leeuwinnen op het WK van 2023 in de poulefase zijn ingedeeld bij de Verenigde Staten, Vietnam en een derde, nog onbekende tegenstander. Het toernooi zal worden gespeeld in Australië en Nieuw-Zeeland. Bondscoach Andries Jonker heeft tegenover De Telegraaf een eerste reactie op de loting gegeven.

Het Nederlands elftal treft in de Verenigde Staten de regerend Wereldkampioen. In 2019 waren de Amerikaansen in de finale te sterk voor Oranje, nu treffen de twee elkaar dus al vroeg in het toernooi opnieuw. "Het duel tegen de VS is natuurlijk een topaffiche", zegt Jonker. "Ik denk dat zij niet blij met ons zijn als tegenstander, maar ook voor ons wordt het natuurlijk een geweldige uitdaging. We zullen direct weten waar we staan."

Vietnam is voor de bondscoach een groot vraagteken. Toch verwacht hij geen problemen met het Aziatische land, dat op de FIFA-ranglijst terug te vinden is op plaats 34. "Ik weet niets van hen, maar we mogen hen niet onderschatten", vindt Jonker. "Al moet Vietnam voor ons te doen zijn", besluit hij optimistisch.

Play-offs

De derde tegenstander wordt pas bekend als de intercontinentale play-offs gespeeld zijn. Oranje zou Portugal, Kameroen of Thailand kunnen treffen. Op papier lijken de Portugezen de belangrijkste kanshebber voor de resterende plaats in de groep. Oranje versloeg Portugal op het afgelopen EK moeizaam met 3-2. "Dat duel heb ik thuis vanaf de bank bekeken", zegt Jonker. "Het was met de hakken over de sloot. Wat dat betreft had het wel een beetje minder gemogen. Het is een stevige poule, maar wel eentje die voor ons te doen moet zijn", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen