'Danny Blind trekt als poppenspeler aan de touwtjes bij Ajax'

21 oktober 2022, 08:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Danny Blind trekt volgens Valentijn Driessen als een poppenspeler aan de touwtjes bij Ajax. De journalist schrijft in zijn column in De Telegraaf dat de 61-jarige Blind zonder officiële functie overal over meepraat, bij iedere beslissing betrokken is en volgens ingewijden het technische beleid van de Amsterdamse club bepaalt.

Blind trad in 2018 toe tot de Raad van Commissarissen van Ajax en stapte daar weer uit toen hij in 2021 werd aangesteld als assistent-bondscoach van het Nederlands elftal. Achter de schermen speelt de rechterhand van Louis van Gaal echter nog een belangrijke rol bij Ajax. Dat heeft te maken met het ontstane machtsvacuüm na het vertrek van Marc Overmars, voor wie nog geen opvolger is aangesteld.

'Zonder officiële functie praat hij overal over mee, is bij iedere beslissing betrokken en bepaalt volgens ingewijden het technisch beleid. Het is de bedoeling dat Blind na het WK terugkeert in de rvc van Ajax en daarom is deze gang van zaken uit het oogpunt van good governance onwenselijk. Bij terugkeer als commissaris moet Blind z'n eigen beleid beoordelen en daarop toezicht houden', schrijft Driessen.

Her en der wordt gesuggereerd dat Blind als technisch directeur terugkeert bij Ajax, maar dat vindt de journalist niet voor de hand liggen. 'Niets is zo lekker als vanuit de coulissen de lakens uitdelen zonder wekelijks een microfoon onder je neus geduwd te krijgen. Na een prachtige spelerscarrière heeft Blind alle denkbare functies bij Ajax bekleed en overal in gefaald. Niet voor niets wilde Johan Cruijff ten tijde van de fluwelen revolutie Blind als eerste afserveren.'

De Raad van Commissarissen van Ajax vaart volgens Driessen een gevaarlijke koers door niet alleen toezicht te houden, maar zich ook met de uitvoering te bemoeien. 'En dat ook nog eens via Danny Blind, die op zijn beurt ongetwijfeld een kort lijntje heeft met Van Gaal.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dus toch ! Zoon Daley zal altijd worden opgesteld, ook al zou hij 36 jaar zijn. Ajax is (mede) door de gedateerde Daley verzwakt.

Moederkoek
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat verklaart ook waarom ajax om de zoveel maanden in een oranje shirtje mag spelen en zijn zoon in beide tenues mag blijven falen.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bij Ajax worden volgens mij al jaren machtspelletjes gespeeld. dus als dit waar is verbaasd me dat niks. Er lopen daar mensen rond die de boel doelbewust naar de klote helpen, uit egoisme en zelfverrijking. Voor de echte liefhebber en supporter bijzonder treurig.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen