Dumfries laat Van Gaal schrikken in aanloop naar het WK in Qatar

30 oktober 2022, 08:37

Denzel Dumfries heeft bondscoach Louis van Gaal zaterdag tot tweemaal toe flink laten schrikken. De rechtsachter van Internazionale kreeg in de warming-up voor het duel met Sampdoria een flinke tik op zijn enkel. De verdediger kon wel starten in het met 3-0 gewonnen duel, maar verliet het veld opnieuw voortijdig.

Dumfries oogde verre van okselfris toen hij ruim tien minuten voor de wedstrijd naar de kant werd gehaald door zijn trainer Simone Inzaghi. De beelden van het incident van de warming-up zagen er ook niet goed uit (zie onder), maar de potentiële basisklant van het Nederlands elftal tijdens het WK in Qatar heeft aangegeven dat de schade bij hem meevalt.

Via social media heeft Dumfries laten weten dat het naar omstandigheden goed gaat met hem. Hij heeft geen blijvende schade ondervonden van de blessures die hij opliep voor en na de wedstrijd tegen Sampdoria. De wissel was uit voorzorg en vooral omdat hij vermoeid was geraakt door de geleverde inspanningen. Op het moment van de wissel stond de uiteindelijke eindstand (3-0) overigens al op het bord.

Dumfries is normaliter zeker van zijn basisplaats onder Louis van Gaal, al zaten er met Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Revyne Rensch (Ajax) en Jurriën Timber (Ajax) ook wel andere spelers in de voorselectie van de bondscoach die ook op die kant uit de voeten kunnen. Maar onder anderen Hans Hateboer, Rick Karsdorp en Lutsharel Geertruida werden niet opgeroepen, waardoor de fitheid van Dumfries wel cruciaal kan zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen