Feyenoord doet zichzelf tekort en heeft zege op SS Lazio nodig

13 oktober 2022, 20:49

Feyenoord heeft donderdagavond opnieuw niet gewonnen van FC Midtjylland in de groepsfase van de Europa League. Net als vorige week werd een voorsprong niet over de streep getrokken en was de eindstand 2-2. Daarmee blijft het ongekend spannend in de poule en zullen de Rotterdammers een zege in eigen huis tegen SS Lazio nodig hebben voor de groepswinst.

Arne Slot hield ondanks zijn mindere optreden in de competitie tegen FC Twente vertrouwen in spits Santiago Giménez. De Argentijn kreeg meteen een kans na een voorzet van Sebastian Szymanski maar schoot naast. Het overwicht was vervolgens voor FC Midtjylland en dit mondde uit in een kans voor Gustav Isaksen. Na uitglijden van Marcos López kon de vleugelspeler recht op het doel aflopen, maar schoot via Justin Bijlow naast.

Door slordig spel kwam Feyenoord in de problemen en dit zorgde in minuut zeventien voor de 0-1. Na slordig balverlies van Alireza Jahanbakhsh schoot Midtjylland-middenvelder Emiliano Martinez keihard raak. Een aantal minuten later had het al meteen gelijk kunnen zijn, maar Feyenoord had niet het geluk aan de zijde. Verdediger Gernot Trauner kwam volledig vrij na een hoekschop en raakte eerst de paal en schoot daaropvolgend recht op de keeper af. Een kwartier later was het dan alsnog raak. Na een goed uitgespeelde aanval via Giménez en Szymanski kon Quinten Timber vlak voor rust binnenschieten: 1-1.

Bekijk ook: Hancko bewijst weer waarde voor Feyenoord met treffer

Feyenoord bleef vervolgens aanvallen en was er meerdere malen dichtbij, maar had pech in de afronding. Invaller Patrik Walemark kreeg de bal van Sebastian Szymanski en haalde hard uit, maar raakte de paal. Ook Orkun Kökcü was er dichtbij, maar zijn schot werd tegengehouden door Midtjylland-doelman Jonas Lössl. Tien minuten voor tijd begon FC Midtjylland met tijdrekken en hier werd niet adequaat op gereageerd door scheidsrechter Rade Obrenovic. Dit leverde hem flinke fluitconcerten op. Na slechts drie minuten blessuretijd zat de wedstrijd erop, met een teleurstellend resultaat voor Feyenoord.

Feyenoord moet in de volgende speelronde echt drie punten pakken tegen Sturm Graz om de volgende ronde te kunnen bereiken, al is op de laatste speeldag vermoedelijk een zege nodig op SS Lazio om de groep te winnen. Voor FC Midtjylland zal het voelen als een gestolen punt en zo maakt de ploeg nog altijd kans op het bereiken van de volgende ronde.