Matig Barcelona komt met de schrik vrij, ex-Groninger heeft pech

9 oktober 2022, 23:06

FC Barcelona heeft een minimale zege behaald in de thuiswedstrijd tegen Celta de Vigo. De ploeg van middenvelder Frenkie de Jong, die in de 63 minuut erin werd gebracht voor Pedro González, maakte weinig indruk tegen de nummer elf van de competitie en was lang de mindere, maar wist de wedstrijd wel over de streep te trekken. Dankzij de zege herovert Barcelona de koppositie van concurrent Real Madrid en legt het een goede generale repetitie af richting de belangrijke thuiswedstrijd tegen Inter Milan in de Champions League.

In de eerste helft was het spelbeeld in het Spotify Camp Nou enigszins volgens verwachting. Barcelona had het merendeel van het balbezit en dreef Celta, dat niet tot een poging op doel kon komen, ver terug. In de 17e minuut was het uitgerekend Pedri, concurrent van Frenkie de Jong op het middenveld, die de ban brak. De 19-jarige middenvelder stond op de juiste plek toen een voorzet van Gavi werd weggewerkt en kon simpel afronden, waarmee hij zijn ploeg op voorsprong bracht. Barcelona zocht dan ook de kleedkamers op met een minimale voorsprong en leek er geen wolkje in de lucht.

In de tweede helft kwam Barça echter heel anders voor de dag. Celta was feller, won veel duels op het middenveld en was in de omschakeling meerdere malen erg gevaarlijk. Met name Iago Aspas en voormalig Groningen-speler Jørgen Strand Larsen waren dicht bij de gelijkmaker, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Naarmate de tweede helft vorderde, werd Barcelona steeds minder gevaarlijk en werd het tot ieders verrassing teruggedrongen op de eigen helft.  

Onder andere een goede redding van doelman Marc-André Ter Stegen op de inzet van Iago Aspas in de 84e minuut was indrukwekkend en van levensbelang voor Barcelona, dat door de zege ongeslagen krijgt in La Liga. Ook in de blessuretijd was Barcelona onherkenbaar. Ter Stegen, de paal en heel veel geluk moesten er aan te pas komen om een tegentreffer te voorkomen en de zege vast te stellen. Barcelona komt hierdoor op 22 punten uit acht wedstrijden en blijft ongeslagen in de competitie. Aankomende woensdag zal de ploeg echter wel anders voor de dag willen komen tegen Inter Milan in de strijd voor lijfsbehoud in de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen