Nederlandse coach baalt na debuut, Danjuma toont zich aan Van Gaal

27 oktober 2022, 21:02
Nederlandse coach baalt na debuut, Danjuma toont zich aan Van Gaal

Robin Veldman heeft zijn debuut bij Anderlecht niet voor een ommekeer kunnen zorgen. De oefenmeester kwam donderdagavond in de Conference League met Anderlecht tweemaal op voorsprong, maar trok de zege niet over de streep. Arnaut Danjuma liet zich bij Villarreal wel zien, terwijl er wisselend coëfficiëntennieuws was. 

Anderlecht - Steau Boekarest 2-2

Het gelijkspel tegen Steau Boekarest in Groep B van de Conference League betekende niet het gedroomde debuut van de Nederlandse coach Robin Veldman als interim-trainer van Anderlecht. Veldman was werkzaam als trainer van de beloftenploeg en werd interim-trainer na het ontslag van Felice Mazzù afgelopen weekend. Het was zijn eerste klus als hoofdcoach, want eerder was hij actief in de jeugdopleidingen van sc Heerenveen (2006 - 2017) en Ajax (2017 - 2021).

Veldman wijzigde de formatie van de Belgen in eigen huis van 5-3-2 naar 4-2-3-1 en wist van te voren dat er eigenlijk gewonnen moest worden om uitzicht te houden op de volgende ronde van het derde toernooi van Europa. Ondanks dat zijn ploeg tot tweemaal toe op voorsprong kwam via Yari Verschaeren en Jan Vertonghen, werd het tot tweemaal toe ook weer gelijk. Bovendien pakte Michael Murillo een tweede gele en dus rode kaart, waarmee het chagrijn groot blijft bij de Belgische club én de volgende ronde uiterst onzeker is. 

Union Berlin – Sporting Braga 1-0

Fenerbahce – Stade Rennes 3-3

OGC Nice – Partizan Belgrado 2-1

Wisselend nieuws als het gaat om de coëfficiënten van de concurrenten Frankrijk en Portugal. Sheraldo Becker en Danilo Doekhi hielpen Nederland door van het Portugese Sporting Braga te winnen. Fenerbahce kwam met 0-3 achter tegen het Franse Stade Rennes, maar zorgde met een knappe comeback voor een puntje en daarmee minder coëfficiëntpunten voor Frankrijk. Domper voor Nederland was de late zege van Pablo Rosario's OGC Nice op Partizan Belgrado, dat daarmee ook de kansen vergroot op de bonuspunten.

Lees ook: Nederland beleeft dramatische coëfficiëntenavond en verliest plek 6

Villarreal - Hapoel Beër Sjeva 2-2

Arnaut Danjuma heeft zich bij de overwinning van Villarreal in de kijker gespeeld bij twee coaches. Met de treffer na zeventig minuten (zie onder) liet hij zich voor het WK weer eens zien aan bondscoach Louis van Gaal, die de weer volledig fitte buitenspeler opnam in de voorselecie van het WK in Qatar. Maar ook Quique Setién kan onder de indruk zijn van de door hem zelf opgestelde basisklant, want door de Nederlandse aanvaller had de debuterend trainer bij zijn debuut bij El Submarino Amarillo zicht op de zege. Dat die er uiteindelijk niet kwam, had te maken met een late gelijkmaker van Sagiv Jehezkel. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen