Ronaldo weigerde in te vallen bij United: "Bepaalde norm stellen"

21 oktober 2022, 13:25

Cristiano Ronaldo houdt de gemoederen flink bezig. De Portugees kwam woensdagavond weliswaar niet in actie namens Manchester United, maar is wel onderwerp van gesprek. Ronaldo verliet immers voortijdig het stadion. Volgens Erik ten Hag weigerde de aanvaller als invaller binnen de lijnen te komen.

Manchester United speelde twee dagen geleden tegen Tottenham Hotspur misschien wel de beste wedstrijd sinds de aanstelling van Ten Hag op Old Trafford. De ploeg van Ten Hag won met 2-0 en herstelde zich daarmee van het teleurstellende gelijkspel tegen Newcastle United een paar dagen eerder. Waar Ronaldo tegen Newcastle United nog een basisplaats had, moest hij tegen Tottenham Hotspur genoegen nemen met een reserverol. Ten Hag wilde de Portugees nog wel als invaller binnen de lijnen brengen, maar daar had de aanvaller zelf geen trek in.

Dat heeft de oud-trainer van onder meer FC Utrecht en Ajax zojuist bevestigd op de persconferentie naar aanleiding van de uitwedstrijd tegen Chelsea, die zaterdagavond wordt gespeeld. Manchester United maakte gisteravond middels een statement bekend dat Ronaldo geen onderdeel uitmaakt van het treffen met Chelsea. "Er moeten consequenties zijn. Dat is belangrijk voor de houding en de mentaliteit van de groep", werd Ten Hag geciteerd door Fabrizio Romano. Ten Hag wilde er verder niet heel veel over kwijt. "De details zijn tussen Ronaldo en mij. Het statement is ook duidelijk. Cristiano blijft een belangrijke speler in de selectie."

Ten Hag krijgt in Engeland veel lof voor zijn besluit om Ronaldo buiten zijn selectie te laten voor de kraker tegen Chelsea. "Ik ben verantwoordelijk voor de cultuur binnen de club. Ik moet de normen en waarden beschermen. Voetbal is een teamsport. Je moet een bepaalde norm stellen", aldus de Tukker. Het is nog niet bekend wanneer Ronaldo weer mag aansluiten bij de selectie. De Portugees drong afgelopen zomer aan op een transfer, maar er leek geen club serieus op zijn komst te zitten wachten. Ronaldo stond in competitieverband vooralsnog pas één keer in de basis. Hij maakte een kleine twee weken geleden nog zijn 700e in zijn clubcarrière.

Lees ook: Cristiano Ronaldo steekt hand in eigen boezem met statement

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen