Vermoedelijke opstelling: Giménez krijgt kans in basis Feyenoord

13 oktober 2022, 10:05

Arne Slot lijkt voor het thuisduel van Feyenoord met FC Midtjylland te kiezen voor Santiago Giménez als eerste spits. "Santi is steeds fitter aan het worden", gaf de trainer woensdag op de persconferentie nog aan. De Mexicaan is met drie treffers, allen gemaakt als invaller, mede-topscorer van het Europa League-toernooi en zou donderdag dus voor het eerst in de basis kunnen starten in een Europees duel.

De basisplaats van Giménez zou ten koste gaan van Danilo. De Braziliaan kreeg vorige week in het uitduel met de Denen (2-2) nog de voorkeur, maar nam in de Eredivisie afgelopen zondag plaats op de bank tegen FC Twente (2-0). Slot koos in dat duel voor een 5-3-2-systeem, waar het elftal doorgaans in een 4-3-3-formatie aan de aftrap staat. In het thuisduel tegen Midtjylland lijkt dat laatste systeem toch weer de voorkeur te gaan krijgen.

Omdat Feyenoord ook tegen Twente met vijf verdedigers begon, betekent de systeem-switch dat er een centrale verdediger minder aan de start zal staan tegen Midtjylland. Dat zou vermoedelijk Jacob Rasmussen zijn. David Hancko was tegen Twente nog linksback, maar zal naast de onomstreden Gernot Trauner het centrum bemannen, waardoor Marcos Lopez weleens aan de linkerkant achterin zou kunnen starten.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Trauner, Hancko, López; Geertuida, Timber, Kökcü; Szymanski, Giménez, Dilrosun

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen