Waar spektakelstuk in Kerkrade eindigt in tranen voor Roda JC

18 oktober 2022, 23:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Heracles Almelo heeft zich ten koste van Roda JC geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB Beker. In Kerkrade stond er na een waar spektakelstuk en 120 minuten voetbal een 2-2 eindstand op de borden, waarna er strafschoppen aan te pas moesten komen. In een bloedstollende strafschoppenreeks wisten de spelers van  Heracles uiteindelijk het hoofd koel te houden.

De koploper in de Keuken Kampioen Divisie liet in de eerste helft geen moment het goede spel van de afgelopen weken zien en werd hier in de 27e minuut voor bestraft. Romano Postema koos goed positie voor de goal en tikte een strakke voorzet van Mohamed Mallahi binnen. Hierdoor ging de ploeg van Jurgen Streppel met een verdiende voorsprong de rust in en leek er geen vuiltje aan de lucht.

In de tweede helft kwam er echter een totaal ander Heracles uit de kleedkamers, aangespoord door de drie wissels die trainer John Lammers doorvoerde. Met name Elias Sierra toonde al snel zijn waarde, waardoor de wedstrijd binnen tien minuten op zijn kop werd gezet. De Belgische middenvelder wist na twee minuten al voor de aansluitingstreffer te zorgen, waarna hij slechts vijf minuten later de Deen Nikolai Laursen met een perfecte assist bediende (1-2).

Hierna moest Roda weer komen en dat deed het succesvol. De 19-jarige Lennard Hartjes, die slechts zes minuten in het veld stond, kopte een uitstekende voorzet van Arjen van der Heide goed binnen en bracht zijn ploeg op gelijke hoogte. In deze stand zou vervolgens lange tijd geen verandering meer komen. In de vijf minuten blessuretijd kregen beide ploegen nog enkele serieuze kansen, maar wisten zij niet te scoren, waardoor er een verlenging aan te pas moest komen. 

In de verlenging was het vooral Roda dat zich aangespoord door het thuispubliek het meest liet zien. De nummer vijf van de KKD kreeg enkele kansen in de eerste helft van de verlenging, maar had het vizier niet op scherp. Na de korte pauze kreeg Heracles-verdediger Justin Hoogma uit een vrije trap de uitgelezen kans om zijn ploeg naar de overwinning te koppen, maar hij kreeg niet genoeg kracht achter de bal. Uiteindelijk zou geen van beide ploegen nog trefzeker zijn, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. In de strafschoppenserie bleven de spelers van Heracles ijzig kalm en was het uiteindelijk Hartjes die in de achtste ronde van de strafschoppen de beslissende penalty miste. 

Roda is hierdoor na de eerste ronde al uitgeschakeld in de KNVB Beker en moet zich dus richten op de uitwedstrijd tegen FC Oss. Heracles daarentegen werkt met een goed gevoel toe naar de kraker tegen FC Eindhoven, dat momenteel de derde plaats bezet in de KKD

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen