FC Emmen ruikt bloed tegen Ajax: "Zij zullen het niet toegeven"

12 november 2022, 11:39

Veel spelers van Ajax mogen zich verheugen op het WK in Qatar dat al volgende week van start gaat. Voor het zover is, reizen ze zaterdag eerst nog af naar Drenthe voor de uitwedstrijd tegen FC Emmen. Dat het voor de Amsterdammers geen optimale omstandigheden zijn, weet ook Emmen-aanvoerder Jeroen Veldmate.

"FC Emmen-uit, een week voor het WK, op kunstgras. Natuurlijk speelt dat mee in je achterhoofd", weet Veldmate. "Zij zullen het niet toegeven, maar je kunt dat gevoel niet zomaar uitschakelen. Je bent nu eenmaal geen robot. Hopelijk zijn ze net een paar procent minder. Wij moeten ervan profiteren door er vol op te klappen", liet hij optekenen door het Algemeen Dagblad.

Veldmate hamerde vooral op het belang van een goed begin. Als het al vroeg lukt om de bal te veroveren, kan Emmen dat met de steun van het eigen publiek lang volhouden. "Maar speelt Ajax een paar keer onder onze druk uit, dan moet je terug", weet hij ook. "Tegen deze ploeg kan het natuurlijk voorkomen dat je daartoe gedwongen wordt."

Druk op Schreuder

De slechte vorm van Ajax en de toenemende druk op Alfred Schreuder zouden ook een voordeel voor FC Emmen kunnen zijn. Dat ziet Veldmate echter anders. "Misschien doen ze juist hun stinkende best voor de onder druk staande trainer. En wie weet krijgen andere spelers wel een kans. Een jongen als Francisco Conceição bijvoorbeeld. Ik kan me voorstellen dat hij wil laten zien wat hij waard is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

RespectNietmeteenSchelden
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als Ajax van Emmen verliest dan kan de club opgeheven worden en een nieuw Ajax.2 oprichten. FC Emmen dat is toch geen gelijkwaardige tegenstander van zelfs dit niet goed draaiende Ajax ? Ajax staat nog steeds in de top 3 en kan helaas niet op eigen kracht, wel als de concurrenten punten laten liggen dan is Ajax weer koploper.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen