'Manchester United-fans krijgen hun zin: topclub staat te koop'

22 november 2022, 22:58

Het is een bewogen dag voor supporters van Manchester United. Eerder dinsdagmiddag werd duidelijk dat clublegende Cristiano Ronaldo de club per direct verlaat en vanavond heeft United gecommuniceerd dat er door de eigenaren overwogen wordt om de club te verkopen. Dat schrijft Sky News.

De huidige eigenaren, de familie Glazer, kan al enige tijd rekenen op kritiek van de United-fans. De eigenaren staan al zeventien jaar aan het roer van de club, maar door een constante verslechtering van de resultaten en een stijging van de protesten lijken de eigenaren eieren voor hun geld te kiezen. Volgens zakentijdschrift Forbes is de club een slordige 4.5 miljard euro waard, waardoor er flink gezocht zal moeten worden naar een geschikte kandidaat.

De club is langzaam van een club in de wereldtop naar een commerciële marketingclub gegaan. Op het moment dat het nieuws naar buiten kwam begonnen de aandelen van Manchester United al te stijgen met zeventien procent, dit voegt een half miljard dollar toe aan de waarde van de club. Dit vertelt de financiële expert Kieran Maguire aan Sky. Sinds trainer Sir Alex Ferguson in 2013 vertrok, heeft Manchester United de Premier League al niet meer gewonnen en zijn er meerdere trainers gekomen en ontslagen. Erik ten Hag lijkt er in zijn eerste seizoen ook nog niet in te slagen om kampioen te gaan worden, momenteel bezet United de vijfde plaats in de Engelse competitie.

Manchester United reageert

Ook United zelf heeft inmiddels op de geruchten van Sky gereageerd. Via een statement geeft de club aan verschillende opties te overwegen om de "groei van de club te stimuleren". Verschillende financiële experts zijn inmiddels ingeschakeld om de Glazier familie te adviseren in de volgende stappen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen