Sneijder denkt échte reden achter afwezigheid Cillessen te weten

12 november 2022, 00:04   Bijgewerkt: 12 november 2022, 00:23
Sneijder denkt échte reden achter afwezigheid Cillessen te weten

De afwezigheid van Jasper Cillessen in de WK-selectie van het Nederlands elftal houdt de gemoederen flink bezig. Het onderwerp werd vrijdagavond aan tafel bij Veronica Offside uiteraard ook besproken. Wesley Sneijder denkt dat Louis van Gaal niet heeft verteld waarom Cillessen écht in de 26-koppige selectie ontbreekt.

Dat Cillessen niet een van de Nederlandse keepers is die naar het WK gaat, kwam voor velen als een verrassing. Van Gaal legde uit dat de doelman de laatste tijd niet heeft 'geleverd' bij NEC en hij om die reden voor andere keepers heeft gekozen. Sneijder vermoedt echter dat de bondscoach vreesde dat Cillessen de sfeer zou verzieken als hij niet de eerste doelman zou worden.

Lees ook: Journalist springt uit bosjes en stelt Jasper Cillessen dé vraag

"Keepers zijn altijd een beetje aparte gasten", begint Sneijder. "Maar als Cillessen niet speelt, geeft hij geen support aan andere keepers. Ik ken keepers die dat wel doen. Die zijn collegiaal, maar Cillessen is dat niet. Hij is maar met één ding bezig. Dat was ook het geval met de wissel op het WK in 2014, toen Krul er voor hem in kwam. Daarna wilde hij echt een beetje de boel verzieken intern. Ze hebben op het punt gestaan hem naar huis te sturen."

De manier waarop Cillessen omging met de teleurstelling dat hij de penaltyserie tegen Costa Rica niet mocht keepen, staat Sneijder nog goed bij. "Je merkte dat hij het groepsproces ging verstoren. Van Gaal wilde toen al ingrijpen. Dat verhaal heeft hij op zijn netvlies staan. En dáárom heeft hij die keuze gemaakt. Hij moet niet zeggen dat Cillessen uit vorm is, want dat is hij niet."

Lees ookVan Hooijdonk betwist uitleg Van Gaal: "Hij sprak zichzelf tegen"

Reacties

0570
Link gekopieerd!
avatar

Chillessen is echt een slechte keeper niet geslaagd in Spanje 😂 niet geslaagd in Nederland en ja klopt ook niet met penalty’s stoppen heeft een slechte karakter eigenschap heeft gemuit op wk Brazilië door hem waren wij daar uit geschakeld makkelijk zat iedereen heeft dat gezien dat hij Krul het niet gunde maar wat van haal zegt is ook duidelijk hij wil wereld kampioen worden en als ten koste gaat van een speler NOU EN het wordt tijd dat wij nu is een keer een sterretje boven de leeuw komt te staan potverdikkie en chillessen moet maar is wat aan zijn egoïstisch gedrag doen dan is hij heel goed behandel iemand zo hoe jij ook behandeld wil worden 🦾🙏

Hebjehemweer
Link gekopieerd!
avatar

Ik weet de echte reden: KUTKEEPER

PPMS
Link gekopieerd!
avatar

Noa Lang is anders ook een mannetje dat de sfeer kan verzieken. Om maar even iemand te noemen.

larsk0
Link gekopieerd!
avatar

Nou, ben met je eens dat het een engerd is, maar er lopen er daar meer rond die niet net zo als hij zijn, maar het scheelt niet veel. Dus hij past er wel tussen denk ik. Ik had overigens voor Danjuma gekozen....

gtsb
Link gekopieerd!
avatar

Klopt is geen koorknaapje . Maar ik heb het vermoeden dat v gaal dat wel goed inschat . En dat die lang wel handelbaar is deze groep . Cillissen heeft schijnbaar in brazilie al tegengewerkt

0570
Link gekopieerd!
avatar

Chillessen is echt een slechte keeper niet geslaagd in Spanje 😂 niet geslaagd in Nederland en ja klopt ook niet met penalty’s stoppen heeft een slechte karakter eigenschap heeft gemuit op wk Brazilië door hem waren wij daar uit geschakeld makkelijk zat iedereen heeft dat gezien dat hij Krul het niet gunde maar wat van haal zegt is ook duidelijk hij wil wereld kampioen worden en als ten koste gaat van een speler NOU EN

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen