Deur bij Antwerp staat wagenwijd open voor Blind: "Zeker welkom"

15 december 2022, 16:50

Waar ligt de toekomst van Daley Blind? De verdediger was in de eerste maanden van dit seizoen nog zeker van een basisplaats bij Ajax, maar daar kwam in de laatste wedstrijden van dit kalenderjaar verandering in. Blind wordt inmiddels volop in verband gebracht met een overstap naar Antwerp FC. Toby Alderweireld ziet een hereniging met de Nederlandse routinier wel zitten.

De toekomst van Blind is deze week onderwerp van gesprek. Tijdens het WK in Qatar wilde de linkspoot nog niks kwijt over waar hij na de jaarwisseling speelt, maar inmiddels lijkt het haast zeker dat hij Ajax gaat verlaten. Blind belandde in de laatste wedstrijden van de eerste seizoenshelft op de bank. Hij moest niet alleen Owen Wijndal, maar ook Devyne Rensch voor zich dulden. De relatie tussen Alfred Schreuder en Blind is inmiddels ernstig bekoeld. Een oplossing lijkt niet voor het oprapen, zeker niet na het opvallende statement van Blind op social media.

Lees ook: Blind reageert op geruchten over vertrek: 'Jammer maar typisch'

Een vertrek uit de Johan Cruijff ArenA lijkt dus aanstaande. Wordt Antwerp FC zijn nieuwe werkgever? De club van technisch directeur Marc Overmars en trainer Mark van Bommel haalde afgelopen zomer al Vincent Janssen, Jurgen Ekkelenkamp, Calvin Stengs én Alderweireld naar de Bosuil. De laatstgenoemde hoopt dat hij na de jaarwisseling weer met Blind kan spelen. Alderweireld en Blind kennen elkaar heel goed van hun gezamenlijke periode bij Ajax. "Daley is een fantastische speler", werd Alderweireld donderdag op een persconferentie geciteerd door Het Nieuwsblad.

"Als Antwerp hem kan halen, is hij zeker welkom. Maar ik weet niet hoe de zaken ervoor staan, ik heb hem dus ook nog niks gestuurd", aldus de oud speler van ook Atlético Madrid en Tottenham Hotspur. Alderweireld is in ieder geval niet de enige in Antwerpen die de deur wagenwijd open heeft gezet voor een entree van Blind. Clubicoon Patrick Goots sprak zich ook al enthousiast uit over de eventuele komst van de Ajacied. "Het zou een heel goede zet zijn. Blind is een fantastische voetballer. Op het WK heeft hij het voor Nederland ook heel goed gedaan, vind ik", zei Goots in een podcast van Gazet van Antwerpen.

Transfervrij

Blind is in Amsterdam in het bezit van een aflopend contract. Hij keerde in de zomer van 2018 terug in de Johan Cruijff ArenA, nadat hij Ajax vier jaar eerder had verruild voor Manchester United. 'Hij mag vanwege bewezen diensten voor de club kosteloos op zoek naar een nieuwe werkgever', schreef Voetbal International woensdag. 

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen