Domper voor Oranje? 'Miedema dreigt WK 2023 te missen'

16 december 2022, 09:05

Vivianne Miedema viel gisteren geblesseerd uit tijdens het Women's Champions League-duel van haar club Arsenal met Olympique Lyon. Hoewel de officiële diagnose nog niet naar buiten is gekomen zou de all time topscorer van de Nederlandse vrouwen weleens kunnen ontbreken op het aankomende WK dat in de zomer van 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland gespeeld wordt.

Dat schrijft de NOS althans. 'Voor een ernstige knieblessure als een gescheurde kruisband staat een herstel van zes tot negen maanden', schrijft de omroep. 'Het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen begint over zeven maanden', rekent het vervolgens voor. De Oranje Leeuwinnen van Andries Jonker nemen het in de groepsfase op tegen de regerend wereldkampioen de Verenigde Staten, Vietnam en een nog onbekende derde tegenstander. Voor het vierde ticket werken Kameroen, Thailand en Portugal in februari 2023 nog een play-off af. 

Het mogelijke ontbreken van Miedema zou een flinke streep door de rekening van bondscoach Andries Jonker betekenen. Tijdens het vorige WK in 2019, waarop Oranje de finale bereikte, kroonde ze zich tot topscorer aller tijden van de Nederlandse vrouwen. Dat deed ze door twee keer te scoren in het groepsduel met Kameroen. Inmiddels heeft Miedema maar liefst 94 treffers in 112 interlands voor Oranje achter haar naam.

Ook voor haar club Arsenal is haar blessure slecht nieuws. De Londense club staat in de Engelse competitie tweede op drie punten van lijstaanvoerder Chelsea. The Gunners hebben echter wel een duel minder gespeeld en staan in verliespunten dus gelijk met de stadgenoot die de afgelopen drie seizoenen kampioen werd in de Women's Super League. In de Champions League is Arsenal na gisteren koploper in groep C en kan het kwalificatie voor de kwartfinales niet meer ontgaan. 

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen