Noppert inspiratiebron voor oud-Ajacied: "Ik zou niet misstaan in Oranje"

22 december 2022, 10:51
Noppert inspiratiebron voor oud-Ajacied:

Andries Noppert is een inspiratiebron voor veel keepers. Niet alleen voor jonge talenten, maar ook voor doelmannen die momenteel niet in beeld zijn bij het Nederlands elftal of bij een topclub spelen. Zo ook voor de bij Vitesse nooit doorgebroken Bilal Bayazit (23). Bij zijn club Kayserispor is hij echter een van de revelaties dit seizoen. 

"Als Andries Noppert Oranje kan halen, dan kan ik het ook", stelt de ambitieuze sluitpost tegenover de NOS. In de jeugd speelde de sluitpost bij Ajax en via AZ en Vitesse kwam hij bij de Turkse subtopper terecht. Slechts vier keepers hielden dit seizoen vaker de nul dan Bayazit, die veertien duels in de Süper Lig keepte tot dusver en daarin vijfmaal een clean sheet kon bijschrijven.

Met het signaal dat Louis van Gaal afgaf met het oproepen van Noppert, is Bayazit heel blij. "Het hoeft niet altijd een keeper van de grote clubs te zijn. Daar ben ik heel blij mee. Hij heeft het ook fantastisch gedaan. Waarom moet je altijd naar de namen kijken als er ergens anders ook een goede keeper speelt? Ik zou niet misstaan bij het Nederlands elftal", stelt Bayazit.

Lees ook: Vader van Pasveer begreep keuze van Van Gaal voor Noppert

Interlands voor Nederland

Hoewel de goalie ook mag uitkomen voor Turkije, zou een interlandcarriere in Nederland logischer zijn, omdat hij zijn jeugdinterlands ook altijd voor Oranje uitkwam. En Noppert is niet de enige inspiratiebron voor de 23-jarige keeper, die in Nederland nooit een officieel duel volmaakte in het betaalde voetbal. "Neem Mark Flekken. Wie kende hem? En hij heeft zijn debuut gemaakt bij het Nederlands elftal, ook al ging hij uiteindelijk niet mee naar het WK."

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
avatar

Niet elke bondscoach is zo gek om een totaal onervaren keeper van 28 boven keepers te kiezen die zich in iedergeval in de eredivisie langer hebben gepresteert . En ook ervaring hebben met grote internationale wedstrijden .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen