Opvolger Alfred Schreuder moet na nieuwe domper écht vrezen

26 december 2022, 15:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het einde van Carl Hoefkens als trainer van Club Brugge lijkt nabij. De Belgische topclub leed maandag door een tegendoelpunt in de 94ste minuut pijnlijk puntenverlies tegen OH Leuven (1-1).

Hoefkens zit al een tijdje in de schopstoel bij Club Brugge. De 44-jarige trainer leek vorige week na een bekernederlaag tegen Sint-Truiden zijn spullen te kunnen pakken, maar overleefde een crisisberaad. Het laatste beetje krediet dat hij nog had, lijkt hij deze maandag te hebben verspeeld.

Club Brugge begon de wedstrijd tegen OH Leuven zonder WK-ganger Andreas Skov Olsen, die om onbekende reden door Hoefkens buiten de selectie was gelaten. Noa Lang kwam niet van de bank af, terwijl Bjorn Meijer het hele duel speelde. Ruud Vormer behoorde net als de afgelopen maanden niet tot de wedstrijdselectie.

Een rake strafschop van Ferrán Jutgla vlak voor rust leek Club Brugge de overwinning te bezorgen. De 1-0 bleef lang op het scorebord staan, tot in blessuretijd de bezoekers toesloegen. Nachon Nsingi maakte in extremis de 1-1 en lijkt daarmee het lot van Hoefkens te hebben bezegeld.