Oud-trainer AC Milan en Real hard voor Ronaldo: "Hij was arrogant"

25 december 2022, 08:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Fabio Capello heeft zich kritisch uitgelaten over Cristiano Ronaldo. De Portugees vertrok voorafgaand aan het WK bij Manchester United en kwam gedurende het toernooi in Qatar op de bank terecht. Volgens Capello heeft Ronaldo het aan zichzelf te danken.

Het is al tijden onrustig rond de persoon van Ronaldo. Manchester United haalde de topschutter in de zomer van 2021 terug naar Old Trafford, maar hij kon niet voorkomen dat de club naast een ticket voor de Champions League greep. Ronaldo zat naar verluidt niet te wachten op de Europa League en hoopte van de zomer opnieuw van de club te wisselen. Manchester United liet hem echter niet gaan. Een halfjaar later kwam er alsnog een einde aan het tweede huwelijk tussen de Red Devils en Ronaldo. De club besloot het contract van de Portugees per direct te beëindigen nadat hij zich in een interview negatief had uitgelaten over onder meer zijn trainer Erik ten Hag.

Tijdens het WK in Qatar bleef Ronaldo onderwerp van gesprek. De aanvaller had in de eerste drie groepswedstrijden 'gewoon' een basisplaats, maar in de achtste finale tegen Zwitserland koos toenmalig bondscoach Fernando Santos voor Gonçalo Santos. De vervanger van Ronaldo scoorde prompt drie keer en mocht daarom ook in de kwartfinale tegen Marokko starten. Ronaldo kon als invaller niet voorkomen dat Portugal met 0-1 onderuit ging en daarmee vroegtijdig werd uitgeschakeld. Zo zal Ronaldo de laatste maanden van dit jaar snel willen vergeten. Maar lang niet iedereen heeft te doen met de meervoudig Wereldvoetballer van het Jaar. "Hij heeft het over zichzelf afgeroepen. Het doet zijn carrière geen eer aan", zegt Capello in gesprek met Corriere della Sera.

"Er kan niet getwijfeld worden aan hem als voetballer, maar hij was arrogant. Hij biedt zichzelf aan zonder een club te vinden die in hem gelooft. Hij is een beetje moeilijk geworden voor een team", aldus de oud-trainer van onder meer AC Milan, Real Madrid en Juventus. Ronaldo zit momenteel nog altijd zonder club. De oud-speler van Sporting Portugal, Manchester United, Real Madrid en Juventus wordt de laatste tijd nadrukkelijk in verband gebracht met een avontuur in Saoedi-Arabië. Bij Al-Nassr zou hij de best betaalde sporter van de wereld kunnen worden.

Lees ook: Bizarre details in Ronaldo-deal: contract tot zijn 45ste

Messi

Over Lionel Messi is Capello daarentegen niet meer dan lovend. In aanloop naar het WK ging het veel over de laatste kans voor zowel Messi als Ronaldo om wereldkampioen te worden. Waar Ronaldo dus al strandde in de kwartfinales, mocht Messi na een zinderende finale tegen Frankrijk eindelijk de wereldbeker in de lucht houden. Daarmee kwam voor veel voetballiefhebbers definitief een einde aan de discussie wie nou de beste en grootste speler aller tijden is. "Voor mij stond hij voor het WK al op dezelfde hoogte als Diego Maradona. Pelé, Messi en Maradona hebben dingen gedaan waarvan anderen zich niet konden voorstellen dat het kon", stelt Capello. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen