Schmidt staat anders tegenover vertrek Fernández dan Benfica

30 december 2022, 10:44   Bijgewerkt: 30 december 2022, 11:05
Schmidt staat anders tegenover vertrek Fernández dan Benfica

Het zal een spannende winterwindow worden rond de 21-jarige Enzo Fernández. De Argentijn blonk uit op het WK en speelde zich in de kijker van verschillende Engelse topclubs. Zijn club Benfica lijkt niet erg happig te zijn om hem te verkopen, maar trainer Roger Schmidt bekijkt het realistischer. 

Tijdens een persconferentie wilde Schmidt niet al te veel kwijt over de belangstelling voor Fernández. "Alles wat ik kan zeggen, is wat ik al gezegd heb. We weten allemaal hoe het voetbal in elkaar zit. Jonge spelers krijgen bepaalde kansen. Dan heb ik het niet alleen over Enzo. Als die kansen zich voordoen, zullen zij beslissingen moeten nemen. Die beslissing respecteer ik."

In dit geval gaat het naar verluidt om Chelsea, Liverpool en Manchester United die Fernández die kans willen bieden. Of Schmidt dwars zou gaan liggen bij een transfer? "Ik kan spelers advies geven, maar ze hebben maar één carrière. Als ik ze kan overtuigen of op een bepaalde manier invloed kan uitoefenen op hun keuze, dan zal ik dat doen. Maar zal hun beslissing respecteren."

Afkoopclausule

Of het daadwerkelijk tot een transfer van Fernández zal komen, is nog maar de vraag. Waar Schmidt zich coulant opstelt, zou Benfica zelf de middenvelder toch echt aan zijn contract willen houden. Dat betekent dat hij nog tot 2027 vastligt, tenzij een club de benodigde afkoopsom van liefst 120 miljoen euro op tafel legt.

Lees ook: Benfica reageert met statement op geruchten over Fernández

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen