Terugkeer Danny Blind bij Ajax 'slechts een kwestie van tijd'

24 december 2022, 16:30

Danny Blind zou zomaar eens snel terug kunnen keren op zijn oude post bij Ajax. Daar was hij werkzaam als commissaris technische zaken, tot Louis van Gaal hem terug naar het Nederlands elftal haalde als zijn assistent. Nu die taak erop zit, lijken alle seinen op groen te staan voor een terugkeer. 

Dat stelde Voetbal International vrijdagavond. De optelsom is snel gemaakt, nu Blind weer zonder functie zit en zijn oude positie bij Ajax nog altijd niet definitief is vergeven. Adrie Koster adviseert de Raad van Commissarissen en nam daarmee een deel van Blinds taken over, maar werd zelf geen commissaris. Nog altijd had Ajax geen opvolger voor Blind gevonden, en dat lijkt nu dus ook niet meer nodig te zijn.

"We waren heel blij met hem, hij is een uitstekende commissaris", kreeg het voetbalmedium te horen van RvC-voorzitter Leen Meijaard. "Bij Ajax hebben we de filosofie dat we het liefst voetballers op sleutelposities hebben. In de functie van commissaris moet dat iemand zijn die meer kijkt naar processen en strategieën. Het gaat om controleren of de juiste en volledige informatie op tafel ligt. Dat spel beheerst hij."

Opvolger Overmars

Blind is daarmee volgens Meijaard dus uitermate geschikt voor het takenpakket dat bij deze functie hoort. Het gaat dan vooral om het kritisch doorvragen naar details, zoals makelaarscommissies en doorverkooppercentages, om zo transferinvesteringen te kunnen inschatten. Ook zal Blind - als hij inderdaad terugkeert - veel invloed hebben in de keuze voor een definitieve opvolger van Marc Overmars. 

"Binnenkort eens rustig zitten"

Hoewel de rentree van Blind dus 'een kwestie van tijd' lijkt, wilde Meijaard zelf nog niet op de zaken vooruit lopen. "We kennen elkaar en spreken elkaar wel eens, maar niet over de hete hangijzers bij Ajax. Dat kan ook niet natuurlijk. Over een mogelijke terugkeer kan ik alleen zeggen wat ik vorige maand op de aandeelhoudersvergadering heb gezegd: dat we een technische commissaris zoeken en dat we binnenkort eens rustig met Blind gaan zitten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen