Ajax en Sevilla in gesprek over Ocampos: bijzondere eisen gesteld

2 januari 2023, 13:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax gaat zeer binnenkort afscheid nemen van Lucas Ocampos (28). Duidelijk is dat de Amsterdammers momenteel met zijn eigenlijke werkgever Sevilla praten over een ontbinding van het huurcontract. Over die gesprekken komen echter wisselende berichten naar buiten. 

In Spanje zijn er maandag verscheidene berichten naar buiten gekomen over de contacten tussen Sevilla en Ajax. Volgens Todofichajes zijn de clubs het bijna eens over de afwikkeling van het huurcontract, die officieel nog doorloopt tot en met het einde van dit seizoen. Zijn periode werd echter geen succes, ondanks dat er liefst vier miljoen euro werd betaald voor de huurdeal. In eerste instantie wilde Ajax hem zelfs voor twintig miljoen euro overnemen. Sinds 12 oktober speelde Ocampos helemaal niet meer onder Alfred Schreuder en in totaal kwam hij tot slechts 114 speelminuten.

Dagblad AS kwam overigens met het bericht dat beide partijen inderdaad hebben gesproken over het laatste stuk van de zaak, maar dat er nog helemaal geen akkoord is. Sevilla zou namelijk willen dat Ajax het salaris van de buitenspeler blijft betalen, zelfs als hij terugkeert naar zijn eigenlijke werkgever. Dat is logischerwijs tegen het zere been van de Amsterdammers, die ontevreden zijn over Ocampos, die duidelijk geen toekomst heeft in de Johan Cruijff Arena.

Lees ook: Situatie Ocampos uitzichtloos: "Om dan nu als rechtsback te gaan spelen…"

Ocampos heeft informeel overigens al afscheid genomen van Ajax, want in de afgelopen weken werd hij meermaals gespot met Papu Gómez in Sevilla en de kans lijkt klein dat hij zich nog meldt in de hoofdstad van Nederland. Ook trainer Jorge Sampaoli zou de aanvaller dolgraag terugkrijgen om het in degradatienood verkerende Sevilla in La Liga te houden. De coach denkt volgens verschillende Spaanse media dat het 'competitieve karakter' bijdraagt aan de selectie van Sevilla.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

DRAAK72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

DEZE MAN IS EEN KNEUS GOUW WEG DOEN

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als Ajax daar mee akkoord gaan zijn ze echt goed gek. Sampaoli heeft duidelijk laten merken dat hij van plan is om Ocampos gewoon te gaan gebruiken dan is het als club toch wel zo netjes om die jongen zelf gewoon weer te gaan betalen. Dit is naar zo'n gast toch ook een signaal dat de club Sevilla eigenlijk niet meer op hem zit te wachten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen