Ajax heeft voorzitter RvC maar blijft zoeken naar Blind-opvolger

25 januari 2023, 13:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Pier Eringa (61) wordt op 14 maart voorgedragen als nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ajax. De geboren Fries moet de opvolger worden van Leen Meijaard, die na twee termijnen terugtreedt. De Amsterdammers blijven nog altijd op zoek naar een nieuwe commissaris die de voetbal-portefeuille van Danny Blind over kan nemen. 

Ervaren bestuurder

Als de benoeming van Eringa op de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders wordt goedgekeurd in maart dan treedt hij aan tot en met november 2026. Eringa is een ervaren bestuurder maar heeft geen aantoonbare ervaring in de sportwereld. In het verleden was hij korpschef van de politie Flevoland en algemeen directeur en gemeentesecretaris in Nijmegen. Ook fungeerde hij tussen 2015 en 2019 als president-directeur van spoorwegbeheerder ProRail. Daarna trad hij aan als CEO van internationaal vervoersbedrijf Transdev, waar hij in 2021 vertrok.

Met de aanstaande benoeming van Eringa heeft Ajax een belangrijke positie in de organisatie weten te vervullen. Toch blijft de club op zoek naar een nieuwe commissaris die de technische portefeuille van Danny Blind overneemt. De oud-aanvoerder en -trainer van de club vertrok ruim een jaar geleden om zich bij de technische staf van het Nederlands elftal te voegen. Nu die rol er met het vertrek van Louis van Gaal weer op zit, had Blind zijn handen vrij om terug te keren in Amsterdam maar mede door het geruchtmakende vertrek van zoon Daley ziet Blind senior daar vanaf. 

Lees ook: Vertrek zoon Daley woog mee bij Danny Blind: "Maar was niet dé reden"

Zolang er geen 'voetbalman' plaats neemt in de Raad van Commissarissen van de club fungeert voormalig Ajax-trainer Adrie Koster als technisch adviseur van de huidige bestuurders. Een belangrijk vraagstuk momenteel is het aanstellen van een nieuwe assistent-trainer voor het eerste elftal. Mede op verzoek van de spelersgroep moet die het vlaggenschip van de club van een broodnodige impuls zien te voorzien. Het elftal van trainer Alfred Schreuder wist al zes(!) Eredivisie-wedstrijden op rij niet meer te winnen.

Lees ook: 'Schreuder mag na crisisoverleg blijven

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Pokebowl17
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou, dan worden de koperen leidingen van het verwarmde veld in de Arena en op de Toekomst niet gejat 😀

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen