Cambuur heeft gewenste aanvaller binnen, AZ zwaait Evjen uit

17 januari 2023, 16:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

SC Cambuur heeft zich in de strijd tegen degradatie versterkt met Mimoun Mahi. De 28-jarige aanvaller komt op huurbasis over van FC Utrecht, waar hij niet kon rekenen op een basisplaats. In de persoon van Mahi heeft Cambuur de gewenste offensieve versterking binnen. De Friezen zijn tot dusverre met slechts negen doelpunten de minst scorende ploeg van de Eredivisie.

Cambuur was alle langere tijd op zoek naar aanvallende versterking. De club had Mahi al snel op de korrel, waarna dinsdagmiddag de huurtransfer werd afgerond. De Marokkaan moet voor de doelpunten gaan zorgen bij de hekkensluiter van de Eredivisie. Ook de naam van Tim Matavz werd genoemd bij de Leeuwarders. De Sloveen besloot echter om zijn loopbaan dichter bij zijn geboorteland voort te zetten en tekende inmiddels bij het Kroatische NHK Gorica.

Met Mahi haalt Cambuur een bewezen Eredivisie-goalgetter in huis. In vijf seizoenen bij FC Groningen was de spits 38 keer trefzeker. Daarmee verdiende hij een transfer naar het Zwitserse FC Zürich. Dat werd geen succes en de aanvaller keerde bij FC Utrecht terug in Nederland. Ook dat werd geen gelukkig huwelijk. Mahi wist in Utrecht nooit een vaste basisplaats af te dwingen.

Evjen naar Denemarken

Hakon Evjen laat AZ definitief achter zich. De 22-jarige middenvelder annex aanvaller verruilt de Alkmaarders voor het Deense Brøndby IF. Evjen had bij de nummer twee van de Eredivisie weinig zicht op speeltijd en mocht vertrekken. In Denemarken heeft de Noor getekend tot medio 2027.

Drie jaar geleden kwam Evjen over van het Noorse Bodø/Glimt. Daarmee troefde AZ naar verluidt onder meer Manchester City af, dat ook interesse zou hebben gehad in de diensten van Evjen. In zijn beginperiode in Alkmaar maakte de middenvelder vooral minuten in de Keuken Kampioen Divisie bij Jong AZ. Evjen kwam uiteindelijk 44 keer in actie in de hoofdmacht van de Alkmaarse club. Naar verluidt betaalt zijn nieuwe werkgever een bedrag van rond de 1,5 miljoen euro aan AZ. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

FC1993
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vijf seizoen? Lekker man... 🤣

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen