'Cambuur haalt nieuwe spits; Heerenveen aast op nieuwe aanvallers'

30 januari 2023, 11:07   Bijgewerkt: 30 januari 2023, 11:15
'Cambuur haalt nieuwe spits; Heerenveen aast op nieuwe aanvallers'

Cambuur heeft eindelijk een nieuwe spits gevonden. De club uit Leeuwarden gaf dit weekend knullig een voorsprong weg tegen Fortuna Sittard en zit in degradatienood, Bjørn Johnsen moet Cambuur gaan redden van de ondergang.

Dat schrijft de Leeuwarder Courant. Johnson komt over van Montréal in Canada, daar kwam hij mede door blessureleed niet aan spelen toe. In het verleden speelde hij bij AZ en ADO Den Haag. Cambuur-spits Tom Boere vertrok vorige week al naar NAC Breda, waardoor er snel gehandeld moest worden in het aantrekken van een vervanger. Johnsen is sinds begin deze maand transfervrij. Volgens de Leeuwarder Courant is hij inmiddels al in Friesland om zijn overgang naar SC Cambuur af te ronden.

Noorse jongeling

SC Heerenveen heeft ook interesse in een nieuwe aanvaller. Volgens Voetbal International heeft de club Osame Sahraoui op het oog. Sahraoui speelt bij Valerenga IF en zou volgens het magazine bij het juiste bod mogen vertrekken. De 21-jarige Noor zou hoog op het lijstje staan van Heerenveen. Afgelopen zomer waagde Cambuur tevergeefs ook al een poging om de aanvaller in te lijven. Ook Daniel Karlsbakk van Viking FK geniet interesse van Heerenveen. Hij zou voor drie miljoen euro mogen vertrekken.

De zoektocht van sc Heerenveen naar nieuwe impulsen voor de aanvalslinie komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Amin Sarr staat immers op het punt voor een bedrag van minstens twaalf miljoen euro te vertrekken naar Olympique Lyonnais. Afgelopen weekend speelde hij zijn laatste wedstrijd en ging hij in op zijn vertrek. In de persruimte gaf hij Heerenveen-doelman Andries Noppert nog een knuffel. "Dit is wel vreemd. Ik ben blij met Lyon, maar ik neem afscheid met een nederlaag. Dat is wel zuur. Het eerste contact was afgelopen week. Daarna kwam alles in een stroomversnelling. Er werd veel gebeld, veel gesproken. En er zat nog een wedstrijd met Heerenveen tegen Vitesse bij. Het was echt druk", zei de vertrekkende aanvaller.

Lees ook: Sarr brengt zilvervloot naar Heerenveen: "Ik ben blij voor de club"

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen