Janssen, Ekkelenkamp én Stengs grijpen hoofdrol in Antwerpen

22 januari 2023, 15:25

Antwerp heeft zich steviger in de top van de Pro League genesteld. De ploeg van trainer Mark van Bommel was zondag met 4-1 te sterk voor Standard Luik. Vincent Janssen, Calvin Stengs en Jurgen Ekkelenkamp speelden om diverse redenen een hoofdrol op De Bosuil.

Janssen leidde de zege van Antwerp in door in de achtste minuut het openingsdoelpunt voor zijn rekening te nemen. De Nederlandse spits kopte tegendraads raak en tekende daarmee voor zijn dertiende goal van het seizoen. Later in de wedstrijd scoorde Janssen opnieuw, waardoor hij nu samen met Paul Onuachu van KRC Genk de topscorer van de Belgische competitie is. Janssen maakte dit seizoen tot nu toe veertien doelpunten, waarvan vier sinds de jaarwisseling.

Ook het tweede Nederlandse doelpunt van Antwerp had een sterk Nederlands tintje. Ekkelenkamp was bij een counter niet zelfzuchtig en bediende Arbnor Muja, die met een geplaatst schot voor de 2-0 tekende. De wedstrijd was op dat moment nog geen halfuur oud. Via Steven Alzatek deed Standard Luik vijf minuten voor rust wat terug, maar een eigen doelpunt van Merveille Bokadi betekende dat de ploeg van Van Bommel alsnog met een ruime voorsprong aan de thee ging.

Na rust viel er nog maar één doelpunt in Antwerpen, ondanks dat de ploeg van Van Bommel in de 53ste minuut met een man meer kwam te staan nadat Gojko Cimirot van Standard Luik een rode kaart kreeg. Stengs probeerde even later een strafschop voor zijn ploeg te versieren, maar de scheidsrechter oordeelde dat de voormalig speler van AZ een schwalbe maakte en trok de gele kaart. Vlak voor tijd maakte Janssen op aangeven van Ritchie De Laet zijn tweede van de middag.

Antwerp heeft door de zege op Standard Luik de derde plaats iets steviger in handen en staat weer op vier punten van Union Sint-Gillis. Genk is met een voorsprong van tien punten op Antwerp de koploper van de Belgische competitie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen