Peperduur foutje Laporta: Barça betaalde miljoen euro per minuut voor flop

10 januari 2023, 15:19

FC Barcelona heeft een forse financiële tegenvaller moeten incasseren. Voormalig middenvelder Matheus Fernandes (24) heeft een rechtszaak gewonnen van de club. Hij vocht zijn ontslag aan in Camp Nou en kreeg gelijk van de rechter. Daardoor moet de Catalaanse grootmacht liefst 8,5 miljoen euro overmaken naar hem.

Daarover schrijft El Mundo Deportivo dinsdag althans. Fernandes werd ooit als groot talent binnengehaald bij FC Barcelona en kwam destijds voor zo'n zeven miljoen euro over de Braziliaanse club Palmeiras. Hij kon echter niet doorbreken in Camp Nou en ook een verhuurperiode bij Real Vallodalid liep op niets uit voor de Braziliaan, die daardoor al snel overbodig werd.

Daarop besloot FC Barcelona het doorlopende contract te verscheuren, om zo een groot deel van diens salaris te besparen. Maar dat was tegen de regels, waardoor de rechter de in protest gaande Fernandes in het gelijk stelde. Niet alleen krijgt hij nu nog zijn resterende deel salaris, ook draait de club op voor alle geleden schade en de compensatie voor de rechtszaak die hij moest starten. Al met al komt dat bedrag neer op liefst 8,5 miljoen euro.

Lees ook: Fernandes haalt uit naar FC Barcelona: "Hebben niet eens gebeld" 

Zo kostte Fernandes uiteindelijk met bonussen richting de ruim zeventien miljoen euro: dat is exact een miljoen euro per gespeelde minuut. In het ene optreden in de hoofdmacht van FC Barcelona kwam hij namelijk tot zeventien minuten. Uiteindelijk werd hij eigenlijk nergens écht een succes, behalve bij Botafogo waar hij doorbrak. Bij zijn huidige club Red Bull Bragantino speelt Fernandes ook niet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen