Ten Hag houdt zicht op eerste prijs, ook Newcastle bij laatste vier

10 januari 2023, 23:17
Ten Hag houdt zicht op eerste prijs, ook Newcastle bij laatste vier

Manchester United heeft zich in eigen huis geplaatst voor de halve finale van de League Cup. Tegen Charlton Athletic, de nummer twaalf van de League One, zette een treffer van oud-Ajacied Antony de ploeg op het juiste spoor voor een 3-0 overwinning. Ook Newcastle United is door naar de laatste vier. 

Erik ten Hag startte het duel met een aantal vaste krachten maar gaf ook een aantal reserves het vertrouwen. Zo mocht Tyrell Malacia weer eens starten als linksback in de defensie, waar Lisandro Martínez zijn eerste minuten maakte sinds hij met Argentinië wereldkampioen werd. Tom Heaton verdedigde het doel, terwijl Ten Hag achter de spitsen koos voor debutant Kobbie Mainoo. Ook Antony mocht starten tegen The Addicks. 

De Braziliaanse oud-Ajacied was verantwoordelijk voor de eerste treffer van het duel. Na twintig minuten werd hij aangespeeld op de rechtervleugel, waarna hij naar binnen kapte en van ruim twintig meter uithaalde. Zijn fraaie krul was doelman Ashley Maynard-Brewer te machtig. United hield daarna lang een overwicht op de ploeg die op het derde niveau acteert en dat werd in blessuretijd beloond toen de ingevallen Marcus Rashford de 2-0 én de 3-0 liet aantekenen.

Newcastle United - Leicester City 2-0

Met Sven Botman andermaal in het centrum van de verdediging plaatste ook Newcastle United zich voor de laatste vier in de League Cup. Tegen Leicester City werd het 2-0 voor de ploeg van Eddie Howe. Pas na een uur spelen wist linksback Dan Burn de ban te breken voor de Magpies. Joelinton gooide het duel tien minuten later definitief in het slot, waardoor ook het ambitieuze Newcastle zicht houdt op de eerste prijs sinds de overname van vorig jaar. 

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen