'Ten Hag wil tijdelijk Bayern-reserve voor Eriksen, daarna Frenkie'

31 januari 2023, 15:58
'Ten Hag wil tijdelijk Bayern-reserve voor Eriksen, daarna Frenkie'

Verschillende Duitse media melden dat Marcel Sabitzer de tijdelijke opvolger van Christian Eriksen moet worden bij Manchester United. De Deense middenvelder lijkt er de komende tijd geblesseerd uit te liggen en in de zoektocht naar een tijdelijke vervanger is Sabitzer naar verluidt de topkandidaat. Komende zomer zou United alsnog een poging willen doen de al langer begeerde Frenkie de Jong naar Old Trafford te halen. 

De Duitse krant BILD weet te melden dat Manchester United inmiddels met Bayern in gesprek is over een tijdelijke overgang van Sabitzer. De Oostenrijkse middenvelder werd in de zomer van 2021 door Bayern opgepikt bij RB Leipzig, dat 15 miljoen euro voor hem ontving. Hoewel Sabitzer regelmatig binnen de lijnen komt bij Der Rekordmeister doet hij dat doorgaans als invaller. 

Lees ook: Enorme domper voor Ten Hag en Manchester United: Eriksen maanden 'out'

In Manchester moet Sabitzer het gat opvullen dat is ontstaan nadat bekend werd dat Christian Eriksen voorlopig niet beschikbaar is voor Erik ten Hag. De Deen viel in het FA Cup-duel met Reading uit met een enkelblessure na een charge van spits Andy Carroll en moet vermoedelijk zo'n drie maanden toekijken. United zou als reactie een rondje langs meerdere Europese topclubs hebben gemaakt om te kijken of er op korte termijn een speler gehuurd kon worden en lijkt dus beet te hebben in München. 

Lees ook: 'Plotse paniek bij United: volledige Europese top wordt benaderd'

Komende zomer terug voor Frenkie?

Al sinds de aanstelling van Ten Hag als manager van Manchester United wordt de club hevig in verband gebracht met Frenkie de Jong. De middenvelder verkoos afgelopen zomer echter een langer verblijf bij FC Barcelona, hoewel de Catalanen een vertrek vanwege de penibele financiële situatie wel zagen zitten. Volgens de lokale krant Manchester Evening News hoopt Ten Hag komende zomer alsnog zaken te doen met Barcelona. Afgelopen zomer waren de clubs naar verluidt al akkoord over een transfersom van 85 miljoen euro. 

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen