Update vanuit Emmen: tóch fikse blessure voor Rui Mendes

25 januari 2023, 15:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Waar eerder vandaag nog voorzichtig positieve geluiden te horen waren over de blessure van FC Emmen-speler Rui Mendes, blijkt nu dat hij toch langere tijd uitgeschakeld is door de tackle die PSV-back Mauro Júnior gisteren op direct rood kwam te staan. De aanvaller zou 'zeker zes weken' moeten toekijken. 

RTV Drenthe schrijft woensdagmiddag dat de aanvaller in het ziekenhuis onderzocht is nadat hij dinsdag behoorlijk geraakt werd tijdens de verrassende 1-0 overwinning van zijn club op de topclub uit Eindhoven. Uit het onderzoek is volgens de regionale omroep gebleken dat de knieschijf van de Portugees uit de kom is geweest en dat ook de binnenband van zijn rechterknie daarbij beschadigd is. 

Als gevolg daarvan moet Mendes de komende zes weken een brace dragen, waarna hij pas weer zijn rentree op het trainingsveld zou kunnen maken. Mogelijk zou het totale herstel daarmee op zeker acht weken komen te liggen. Voor FC Emmen is het wegvallen van Mendes een domper, aangezien de club vecht tegen degradatie. De komende tijd treft de ploeg van Dick Lukkien een aantal concurrenten in het rechterrijtje, waaronder Vitesse (4 februari), FC Groningen (18 februari) en FC Volendam (4 maart). Mendes zal deze duels moeten missen. 

Lees ook: Mauro Júnior geschrokken

Aanvaller snel speelgerechtigd?

Tegenover het voorlopig wegvallen van Mendes hoopt FC Emmen op korte termijn wel met positief nieuws te kunnen komen over de Algerijnse winteraanwinst Oussama Darfalou. Op 13 januari maakte de Drentse club al bekend dat het de oud-spits van Vitesse, die ook op huurbasis uitkwam voor VVV-Venlo en PEC Zwolle, voor anderhalf jaar heeft vastgelegd. De speler moet echter nog altijd worden vrijgegeven door de voetbalbond van Marokko, waar hij bij MAS Fes onder contract stond voordat hij terugkeerde naar Nederland.

Lees ook: Oussama Darfalou keert al na half jaar terug in Eredivisie

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen