Alsnog Chelsea-vertrek voor Ziyech? 'Turkse topclub meldt zich'

2 februari 2023, 10:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hakim Ziyech liep op Deadline Day op knullige wijze een overgang naar Paris Saint-Germain mis. De 29-jarige Marokkaan leek daarom veroordeeld tot een tweede seizoenshelft met weinig speelminuten bij Chelsea, maar heeft mogelijk alsnog een uitweg gevonden voor de reservebank. Volgens Turkse media heeft Besiktas verregaande interesse in een huurtransfer. 

Ziyech komt sinds de WK-break weer meer aan spelen toe in Londen, maar zag in de winterstop een karrevracht aan versterkingen binnenkomen op Stamford Bridge. Onder meer Noni Madueke (ex-PSV) en Mykhailo Mudryk (overgekomen van Shakhtar Donetsk) zouden zijn speeltijd mogelijk in gevaar kunnen brengen terwijl de club ook de geblesseerden Christian Pulisic en Raheem Sterling en de geschorste João Felix nog op de favoriete rechtervleugel kwijt zou kunnen. 

Een tijdelijke overgang naar Paris Saint-Germain leek dan ook de beste oplossing voor alle partijen. Ziyech zou meer kans hebben op speelminuten in Parijs, waar hij de vrijgekomen plaats van de naar Wolverhampton Wanderers vertrokken Pablo Sarabia zou gaan opvullen. Chelsea zou bovendien een huursom ontvangen en (deels) van het salaris van de Marokkaan verlost zijn, wat niet onbelangrijk is gezien de Financial Fair Play-regels en de flinke uitgaven die de club deze winter deed. 

Het Turkse Besiktas zou momenteel de tijdelijke overkomst van Ziyech onderzoeken. De club kan nog spelers halen omdat de transfermarkt in Turkije pas op 8 februari sluit. Het tijdschrift Fanatik schrijft dat het momenteel vooral de vraag is of het huren van Ziyech financieel haalbaar is voor de nummer vier van de Süper Lig. Besiktas raakte eerder deze winter Wout Weghorst kwijt aan Manchester United, maar haalde daarvoor Vincent Aboubakar terug die bij Al-Nassr overbodig was na de komst van Cristiano Ronaldo. Het vertrek van de Portugees leidde juist tot de entree van Weghorst op Old Trafford.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen