Blessure Mbappé ernstiger dan gedacht: CL-kraker onhaalbaar

2 februari 2023, 15:18   Laatste update: 16:24

In tegenstelling tot eerdere berichten lijkt de blessure van Kylian Mbappé toch ernstiger dan gedacht. Paris Saint-Germain-trainer Christoph Galtier toonde zich na de wedstrijd tegen Montpellier van woensdagavond nog optimistisch over zijn kwetsuur, maar naar nu blijkt komt het eerste duel in de achtste finale van de Champions League tegen Bayern München mogelijk toch te vroeg voor de Fransman. 

Op dinsdag 14 februari komt de Duitse grootmacht op bezoek in Parijs, waarna op 8 maart de return in München wordt afgewerkt. Galtier hoopte tegen die tijd 'gewoon' weer te kunnen beschikken over Mbappé die in de woorden van de trainer mogelijk 'een kneuzing of een bloeduitstorting' overhield aan de competitiewedstrijd met Montpellier. Ondanks een gemiste strafschop van de 24-jarige Fransman wonnen de Parijzenaars dat duel met 1-3. 

Lees ook: PSG opgelucht cruciale weken in na goed nieuws uit ziekenboeg

Donderdagochtend volgde volgens sportkrant L'Équipe een vervolgonderzoek in het ziekenhuis, waar bleek dat de kwetsuur aan het dijbeen van Mbappé toch ernstiger is dan in eerste instantie gedacht. 'Dit type letsel resulteert meestal in drie weken genezing', schrijft de krant. Dat zou betekenen dat Mbappé ontbreekt in de duels met Toulouse (4 februari, Ligue 1), Olympique Marseille (8 februari, Coupe de France), AS Monaco (11 februari, Ligue 1), Bayern München en Lille OSC (19 februari, Ligue 1). Ook Neymar ontbrak in Montpellier overigens met enkelklachten, ook voor zijn meespelen in de komende duels wordt naar verluidt gevreesd. 

Update (16.23 uur):

Paris Saint-Germain heeft de sterke geruchten later op de dag bevestigd. De Franse club liet weten dat Mbappé drie weken uit de roulatie ligt en daarmee de kraker tegen Der Rekordmeister in de eerste ronde van de achtste finale in de Champions League moet missen. De return is normaliter wel te halen voor Mbappé, mits het herstel voorspoedig verloopt. 

Erkenning van Deschamps?

Toch was er donderdag ook goed nieuws voor Mbappé. Volgens Get French Football News is de aanvaller namelijk dé kandidaat om de aanvoerdersband van de Franse nationale ploeg over te nemen van Hugo Lloris. De doelman van Tottenham Hotspur kondigde na het WK in Qatar zijn afscheid als international aan, net als onder andere Karim Benzema en meest recentelijk Raphaël Varane. Ondanks zijn leeftijd heeft Mbappé al 66 interlands achter zijn naam, waarin hij 36 keer scoorde voor Les Bleus. In 2018 werd hij wereldkampioen met de Franse ploeg in Rusland, waarna hij vier jaar later bij de tweede plaats in Qatar wel beslag wist te leggen op de topscorerstitel van het toernooi.

ACTIE: Wint Feyenoord van Sparta zondag? Dan win je €100,00 met één euro inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen