Leeuwinnen nog lang niet in WK-vorm, toont Oostenrijk aan

17 februari 2023, 20:05   Bijgewerkt: 17 februari 2023, 20:17
Foto: © ProShots

Het Nederlands vrouwenelftal is op Malta tegen een oefennederlaag aangelopen. Oostenrijk was op het eiland met 1-2 te sterk voor het elftal van bondscoach Andries Jonker. De oefenmeester zag dat de Oranje Leeuwinnen nog een lange weg te gaan hebben als het aankomende zomer een rol van betekenis wil gaan spelen op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland. 

Jonker heeft nog een puzzel te leggen omdat hij op de eindronde hoogstwaarschijnlijk niet kan beschikken over zijn topscorer Vivianne Miedema. De aanvalster van Arsenal revalideert van een zware knieblessure en wordt niet op tijd terugverwacht om een rol te kunnen gaan spelen als Oranje in juni begint aan het toernooi. Tegen Oostenrijk koos Jonker voor Fenna Kalma van FC Twente in de punt van de aanval. 

Toch was het een oudgediende die Oranje in het nagenoeg lege stadion op voorsprong zette. Lieke Martens  opende na een kwartier de score op aangeven van Daniëlle van de Donk. De aanvalster van Paris Saint-Germain drukte fraai af en beloonde daarmee een overwicht dat Nederland in de openingsfase had. Kalma en Van de Donk verzuimden echter om de marge naar twee te brengen en na rust raakte de ingevallen Sherida Spitse bovendien de lat uit een vrije trap. Het uitblijven van de tweede treffer brak Oranje in de slotfase lelijk op. 

Het laatste half uur was namelijk voor de Oostenrijkse dames, die in de vier eerdere ontmoetingen met Nederland nog nooit tot een doelpunt waren gekomen. Nu lukte dat echter twee keer. Eerst passeerde Eileen Campbell de Nederlandse keepster Daphne van Domselaar, maar daar bleef het niet bij. Sarah Zadrazil schonk de Oostenrijksen zelfs een overwinning door van afstand fraai raak te schieten. Dinsdag krijgt Oranje al de kans om zich te revancheren voor de nederlaag; dan treffen beide ploegen elkaar opnieuw op Malta. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
avatar

Schandalig dat ESPN toch met het slechte beeld en geluid de wedstrijd bleef uitzenden. Ik betaal wel geld voor het abonnement

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen