Schmidt raakte in Nederland overtuigd: "Daarom wilde ik hem hebben"

16 februari 2023, 11:24
Schmidt raakte in Nederland overtuigd:

Roger Schmidt is dolblij om te kunnen beschikken over Fredrik Aursnes. De van Feyenoord overgekomen middenvelder heeft een vaste basisplaats bij de Portugese succesploeg, die woensdagavond met 0-2 won van Club Brugge in de Champions League. Na die wedstrijd werd Aursnes verkozen tot man van de wedstrijd. 

In gesprek met het Noorse TV2 vertelt Schmidt dat hij als trainer van PSV onder de indruk raakte van Aursnes. "Ik kende Fredrik uit Nederland. Daarom wilde ik hem hebben. Fredrik heeft meteen aangetoond dat hij klaar was voor deze stap."

"Hij is erg slim, zeker in tactisch opzicht. Hij kan de tactische instructies die je voor een wedstrijd meegeeft als geen ander uitvoeren op het veld. Daar houd ik erg van", zegt de Duitse oefenmeester, die Aursnes een basisplek gaf in de laatste zeven officiële duels. "Fredrik heeft de juiste voetballende kwaliteiten en mentaliteit. Hij voegt een bepaalde professionaliteit toe aan de ploeg."

Benfica versterkte zich in de winter ook met Andreas Schjelderup, een Noors talent van FC Nordsjaelland, en nam de Deense aanvaller Casper Tengstedt over van Rosenborg BK. Dat Noorwegen een belangrijke rol speelt in de transfers van Benfica, is geen toeval. "Ik houd van de Noorse kijk op het voetbal. Ik vind het waardevol om altijd een Noor in de ploeg te hebben."

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen