Ten Hag woest om horrortackle op Eriksen: "Hoort niet op een voetbalveld thuis"

1 februari 2023, 08:54   Bijgewerkt: 1 februari 2023, 09:53

Erik ten Hag kreeg de afgelopen afgelopen dagen bijzonder slecht nieuws over Christian Eriksen. De spelmaker van Manchester United raakte in het FA Cup-duel tegen Reading geblesseerd door een charge van Andy Carroll en is naar verwachting drie maanden uit de roulatie. Ten Hag hekelde zich behoorlijk aan het lompe gedrag van Carroll, die niet alleen Eriksen hardhandig aanpakte. In de persconferentie in aanloop naar de return tegen Nottingham Forrest in de halve finale van de FA Cup ging de Nederlandse oefenmeester dieper in op de situatie. 

"Je neemt zo'n groot risico om een collega te blesseren", begon Ten Hag. Carroll ontving zijn eerste gele kaart na zijn overtreding op Eriksen. De spits deed echter niks met de waarschuwing en bleef doorgaan met zijn felle spel, dat hij uiteindelijk met een rode kaart moest bekopen. "De tackle op Eriksen en ook die twee tackles daarna, die horen niet op het voetbalveld thuis", reageerde Ten Hag.

Of Carroll de spelers van United opzettelijk geblesseerd wilde trappen? Daar wil Ten Hag geen uitspraken over doen. "Ik denk dat ik mijn mening erover heb gegeven, en ik denk dat die vrij duidelijk was." Desalniettemin was de Nederlander behoorlijk teleurgesteld over de langdurige enkelblessure van Eriksen. "Ik denk dat we bepaalde grenzen moeten stellen om spelers op het veld beter te beschermen."

Lees ook: Ten Hag heeft beet: vervanger Eriksen tekent op huurbasis

Vervanger Eriksen

Door de blessure van de Deense middenvelder ging United nog snel de markt op tijdens Deadline Day. De nummer vier van de Premier League kwam uit bij Bayern München en huurt Marcel Sabitzer tot het einde van het seizoen. Ook Ryan Gravenberch was even in beeld bij de Mancunians, maar uiteindelijk werd duidelijk dat Sabitzer de beoogde opvolger van Eriksen moest worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen