'Xavi past Barcelona-tactiek aan op ongeëvenaarde Rashford'

14 februari 2023, 19:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Donderdagavond staan FC Barcelona en Manchester United in Camp Nou tegenover elkaar. De kraker zou niet misstaan in de Champions League, maar beide ploegen treffen elkaar in de tussenronde van de Europa League. Barcelona-trainer Xavi Hernández overweegt volgens Spaanse media zijn tactiek aan te passen op de in bloedvorm verkerende United-aanvaller Marcus Rashford

Sinds het WK in Qatar komt geen enkele speler in de buurt van de ongekende productie van Rashford. Onder Erik ten Hag is de aanvaller enorm opgebloeid na een aantal magere seizoenen onder Ole Gunnar Solskjaer en Ralph Rangnick. In de Premier League scoorde Rashford na de WK-break acht keer in negen duels. Inclusief bekerwedstrijden maakte hij er zelfs dertien in vijftien wedstrijden - meer dan wie dan ook in de Europese topcompetities. 

Om het gevaar van Rashford te neutraliseren overweegt Xavi naar verluidt een tactische ingreep die Barcelona recent ook al succes opleverde. Volgens sportkrant AS is de oefenmeester van plan om Ronald Araujo op de rechtsbackpositie te posteren. De Uruguayaan is van nature centrale verdediger maar werd in het Supercup-duel met Real Madrid ook al naar de zijkant gehaald om Vinicius Junior uit de wedstrijd te spelen. Mede doordat hij daar prima in slaagde won Barcelona de finale met 3-1 van de aartsrivaal. 

Frenkie opnieuw belangrijk?

Barcelona hoopt donderdag een goede uitgangspositie voor de return in Manchester te bemachtigen. Dat doet het nog altijd zonder aanvoerder Sergio Busquets, die met een enkelblessure kampt. Bij afwezigheid van de routinier kijkt men in Barcelona inmiddels steeds nadrukkelijker naar Frenkie de Jong. De Nederlander ontpopte zich afgelopen weekend in het competitieduel met Villarreal (0-1 winst) nog tot een meer dan kundige vervanger van Busquets. 

Lees ook: Spaanse media lyrisch over 'El jefe' De Jong: 'Speelde de hoofdrol'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen