Feyenoorders mogen zich laten zien in zware interlands

25 maart 2023, 20:33   Bijgewerkt: 5 december 2023, 00:30
Foto: © ProShots

Feyenoorders Marcus Pedersen en Marcos López staan zaterdagavond voor een flinke beproeving. Beide backs hebben een basisplaats bij respectievelijk Noorwegen en Peru. De Noren beginnen de EK-kwalificatiereeks met een op papier zwaar uitduel met Spanje, terwijl Peru een vriendschappelijk duel speelt in en tegen Duitsland

Bij Noorwegen ontbreekt de absolute ster van de ploeg in de persoon van Erling Haaland. De 22-jarige spits van Manchester City raakte geblesseerd in het FA Cup-duel met Burnley, waarin hij drie keer scoorde. Hij reisde nog wel af naar de Noorse ploeg, maar keerde wegens liesklachten terug naar zijn club. 

Spanje treedt in Malaga aan met een nieuwe bondscoach in de persoon van Luis de la Fuente. Hij nam na het WK in Qatar het stokje over van Luis Enrique en stond voor de taak een nieuwe aanvoerder aan te wijzen. De keuze viel enigszins verrassend op Alvaro Morata, die bij Atlético Madrid niet zeker is van een basisplaats sinds de komst van Memphis Depay. 

In Mainz staat Duitsland tegenover Peru. De Duitsers zijn als gastland van het EK in 2024 vrijgesteld van het spelen van kwalificatieduels en treden aan met Marc-André ter Stegen onder de lat. De doelman van FC Barcelona krijgt de kans van bondscoach Hansi Flick nu Manuel Neuer ontbreekt met een blessure. Bij Peru start naast López ook FC Emmen-verdediger Miguel Araujo in de basis, net als voormalig Feyenoorder Renato Tapia. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen