Grote verbazing over speelwijze: "FC Barcelona speelt als Getafe"

2 maart 2023, 23:21
Grote verbazing over speelwijze:

FC Barcelona heeft donderdagavond een grote slag geslagen in het heenduel van de halve finale van de Copa del Rey. Op bezoek bij Real Madrid werd De Koninklijke weliswaar met 0-1 verslagen, maar de wijze waarop heeft voor veel verbazing gezorgd.

Niet alleen commentator Sierd de Vos, maar ook analist Marco van Basten wist niet wat hij zag in Bernabeu. "FC Barcelona speelt als Getafe", was de conclusie van San Marco. Als verzachtend argument mag de afwezigheid van Pedri, Robert Lewandowski en Ousmane Dembélé wel worden opgevoerd. "Dit was echt extreem. Ze waren zwaar aan het verdedigen."

De manier waarop de Catalaanse grootmacht dat deed, was dan overigens wel weer uitstekend. "Ze deden dat goed. Dicht bij elkaar en daar waar ze konden, kwamen ze eruit. Maar ze stonden soms met tien veldspelers in of rond de zestien", liet Van Basten beelden zien. FC Barcelona speelde teruggetrokken. "Het is moeilijk om daar doorheen te komen, als je met tien man staat te verdedigen. Dit is een soort handbal aan het worden, kom daar maar eens doorheen."

Lees ookFC Barcelona deelt volgende dreun uit aan Real Madrid

Real Madrid kwam uiteindelijk tot dertien schoten, maar geen van de pogingen ging uiteindelijk op het vijandelijke doel. Dat was voor het eerst in eigen huis sinds 2010. "De gevaarlijkste kansen waren ook nog eens voor FC Barcelona", zag Van Basten. "Alleen na de 0-1 hebben ze even goed gevoetbald. Maar de tweede helft heb ik ze alleen maar zien verdedigen. Controleren. Er moet gewonnen worden, het maakt niet uit hoe. Alleen het resultaat is belangrijk."

Real Madrid kon Van Basten overigens ook niet echt bekoren. "In de tweede helft vallen ze 20 à 25 minuten aan, maar is de grote kans daarna voor FC Barcelona. Karim Benzema vond ik echt tegenvallen. Hij was opgesteld, maar je zag hem niet. Al is het ook moeilijk om een gaatje te vinden in zo'n achterhoede. Dat lukt alleen met Lionel Messi in zijn hoogtij dagen." Toch is het tweeluik nog niet beslist. "Ze moeten wat meer opportuun spelen in de return."

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen