Klaiber motiveerde Spakenburg: "Ik ben gewoon eerlijk geweest"

2 maart 2023, 19:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Utrecht-trainer Michael Silberbauer heeft op het clubkanaal van de Domstedelingen een oproep gedaan aan de eigen achterban. Ondanks de bizarre uitschakeling in eigen huis tegen Spakenburg dinsdagavond, die hij vanwege migraine vanaf de bank thuis moest ondergaan, hoopt hij dat de achterban zich voor het restant van het seizoen volledig achter de hoofdmacht schaart.

Dat is de boodschap die hij op het clubkanaal openbaart (zie onder). Bij de regionale omroep RTV Utrecht wilde hij geen schuldige aanwijzen na de absolute blamage. "We gaan niet vingerwijzen. Daar hou ik niet van. We winnen met elkaar en we verliezen met elkaar", hield Silberbauer zich hij zich enigszins op de vlakte na de uiterst pijnlijke 1-4 thuisnederlaag. "Het is jammer dat het via de beker niet meer lukt, maar via de competitie kunnen we ook nog Europees voetbal halen."

Klaiber schuldbewust

Ook verdediger Sean Klaiber trok het boetekleed aan. "Eerlijk is eerlijk. Spakenburg verdiende het gewoon. Ze hebben fantastisch gespeeld", loofde de oud-Ajacied. Dat hij de tegenstander op scherp had gezet met zijn uitspraken, waarin hij toegaf geen enkele van de buitenspelers van Spakenburg te kennen, was in elk geval niet bewust. "Nee, ik ben gewoon eerlijk geweest. Ik volg het amateurvoetbal niet, dus ik ken geen namen. Maar we hebben ons wel terdege voorbereid."

Ploeggenoot Jens Toornstra deed de oorwassing denken aan de uitschakeling op bezoek bij klein duimpje Differdange, door wie het in 2013 uitgeschakeld werd in de voorrondes van de Europa League. "Die komt aardig in de buurt, maar ik vond dit nog erger", herinnerde hij. Aan de afwezigheid van Silberbauer wilde hij het niet wijten. "We zijn allemaal professionals. We moeten ook zonder de trainer van een ploeg als Spakenburg kunnen winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen