Oefenduels: Feyenoord onderuit, PSV geeft AZ goede voorbeeld

22 maart 2023, 14:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord en NEC hebben de interlandweek benut door in Rotterdam een onderling oefenduel af te werken. Ook PSV kwam in vriendschappelijk verband in actie, de Eindhovenaren troffen Anderlecht, de aankomende tegenstander van AZ in de Conference League. In Friesland kruisten sc Heerenveen en Vitesse de degens.

Feyenoord trad tegen NEC aan zonder de internationals die zich bij hun respectievelijke nationale ploegen meldden. Wel kwamen spelers als Igor Paixão, Javairô Dilrosun, Ezequiel Bullaude en Danilo in actie tegen de Nijmegenaren. Laatstgenoemde scoorde vanaf elf meter de enige Rotterdamse treffer. Omdat Pedro Marques en Anthony Musaba aan de andere kant het net vonden, verloor Feyenoord het oefenduel uiteindelijk met 1-2. 

PSV heeft AZ het goede voorbeeld gegeven door Anderlecht met 2-0 te verslaan. Voor de Eindhovenaren kwamen onder meer Jordan Teze, Olivier Boscagli, Patrick van Aanholt, Guus Til en Thorgan Hazard in actie. Boscagli maakte bijna de volledige negentig minuten vol, waarmee hij een belangrijke stap zet op de terugweg na een knieblessure die hem vrijwel het hele seizoen langs de kant hield. Ook de Braziliaan Sávio viel twintig minuten voor tijd in en maakte daarmee een einde aan een afwezigheid van drie maanden. 

Ondanks de aanwezigheid van een aantal beoogde basiskrachten, waren het twee jongelingen die voor de Eindhovense treffers zorgden. Mohamed Nassoh en Mohammed Amin-Doudah vonden voor rust beiden het net en zorgden daarmee voor de eindstand. Beide 20-jarigen vertonen normaal gesproken hun kunsten in Jong PSV. 

In Friesland stonden sc Heerenveen en Vitesse tegenover elkaar. Beide clubs konden geen beroep doen op de internationals en spaarden de meeste basisspelers. Antoine Colassin zette Heerenveen na rust op een 1-0 voorsprong, maar Vitesse-spits Bartosz Bialek maakte vlak voor tijd gelijk. Tegenvaller voor Heerenveen was het uitvallen van verdediger Joost van Aken, die zijn knie leek te verdraaien na een botsing met zijn eigen doelman. "De eerste berichten zijn dat de schade mee lijkt te vallen. Maar dat moeten we afwachten. Ik heb Joost zelf nog niet gesproken. Hij zal ongetwijfeld een blessure hebben. Laten we vooral hopen dat het niet dramatisch is", sprak Heerenveen-trainer Kees van Wonderen na afloop tegenover de Leeuwarder Courant.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Ga zo door Feyenoorders !!!!!

AKers21
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

hahaha Jij bent echt zielig

Rosa
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Oefenduels (met basisspelers) zijn een goede graadmeter, dus AZ Ajax en PSV zijn nog niet kansloos voor de titel gezien de uitslag van Feyenoord..........

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen