Opstelling Oranje tegen Gibraltar: vier wijzigingen, debuut Wieffer

27 maart 2023, 19:29
Opstelling Oranje tegen Gibraltar: vier wijzigingen, debuut Wieffer

De opstelling van het Nederlands elftal voor het EK-kwalificatieduel met Gibraltar is bekend. Mats Wieffer maakt als controlerende middenvelder zijn interlanddebuut. Nieuw in de basis zijn ook Denzel Dumfries, Matthijs de Ligt en Wout Weghorst.

Oranje hoopt zich tegen Gibraltar te revancheren voor de mislukte start van de EK-kwalificatiecyclus. Vrijdagavond werd er op bezoek bij Frankrijk met 4-0 verloren. Hoewel Jasper Cillessen negatief betrokken was bij een van de tegendoelpunten, behoudt hij het vertrouwen van Ronald Koeman.

Artikel gaat verder onder video

De Nederlandse verdediging wordt gevormd door Denzel Dumfries, Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk en Nathan Aké. Dumfries miste de wedstrijd tegen Frankrijk vanwege een schorsing en is de vervanger van Lutsharel Geertruida, die vrijdag een hamstringblessure opliep. De Ligt, hersteld van een virusinfectie, krijgt centraal achterin de voorkeur boven Jurriën Timber.

Het middenveld kent twee nieuwe gezichten. Wieffer maakt zijn debuut en speelt met Georginio Wijnaldum en Memphis Depay naast hem. Memphis speelde tegen Frankrijk als spits en linksbuiten, maar wordt ditmaal als nummer 10 gebruikt door Koeman. Kenneth Taylor en Marten de Roon zijn naar de bank verwezen. De voorste linie wordt gevormd door Steven Berghuis, Weghorst en Xavi Simons.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
avatar

nou de eerste helft gezien..t lijkt wel of koeman iets van monsterscore heeft lopen roepen en geeneens eeen taktiek heeft...jaha aanvalle jongens we moeten winnen blabla..weghorst mist alles

vleermuis
Link gekopieerd!
avatar

ah men weghorst in de spits..nu weet je geen eens zeker of wel een doelpunt valt

TonnieHudepol19
Link gekopieerd!
avatar

Weghorst scoort wel tegen Gibraltar maak je geen zorgen. Hoopte heel even met de tekst:: Nieuwe positie voor Memphis dat ie op de bank zou zitten. Pseudo sterretje. En maar proberen om met de bal dwars door twee fransen heen te lopen met steeds hetzelfde trucje. . En Ake kon zich de longen uit zn lijf lopen om de Boel te repareren. En dat meer dan 1 keer . Als ik Ake was zou ik Memphis ff bij zn arrogante strotje pakken in de kleedkamer .

soccerscout
Link gekopieerd!
avatar

Arrogante Mem pis dePaay

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen