Sevilla strikt derde trainer van het seizoen: Ten Hag kent EL-collega

21 maart 2023, 17:30
Sevilla strikt derde trainer van het seizoen: Ten Hag kent EL-collega

Sevilla heeft José Luis Mendilibar aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer. De kwakkelende club uit La Liga is daarmee al toe aan zijn derde trainer in een seizoen. Eerder deze week werd Jorge Sampaoli op straat gezet. Hij was op zijn beurt de opvolger van de in oktober ontslagen Julen Lopetegui.

Sampaoli verloor afgelopen weekend met Sevilla met 2-0 op bezoek bij Getafe. Dat betekent dat de club van Karim Rekik en Nemanja Gudelj op de veertiende plek staat in Spanje. Het verschil met de degradatiezone is echter slechts twee punten. Er was in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán niet het vertrouwen dat Sampaoli de club uit de gevarenzone zou loodsen. Die zware taak ligt nu in handen van Mendilibar, die bijna een jaar zonder club zat.

Lees ook: United-toptalent zorgt voor opschudding met snel verwijderde foto

De 62-jarige Bask heeft in Spanje in ieder geval veel ervaring. Hij werkte de afgelopen jaren achtereenvolgens bij Eibar, Athletic Club, Real Valladolid, Osasuna, Levante, nogmaals Eibar en Deportivo Alavés. Daar werd hij in april 2022 op straat gezet vanwege teleurstellende resultaten in de competitie. Mendilibar heeft bij Sevilla een contract tot het einde van dit seizoen getekend. Na de interlandperiode wacht een cruciaal duel met concurrent Cádiz.

Europa League

Mendilibar moet zijn ploeg ook klaar zien te stomen voor een kraker in de kwartfinales van de Europa League. Sevilla wist dit seizoen onder meer PSV uit te schakelen en neemt het nu op tegen Manchester United. De ploeg van manager Erik ten Hag zal het niet erg vinden dat de laagvlieger uit Spanje de volgende opponent is. De wedstrijden worden gespeeld op donderdag 13 april en donderdag 20 april. United schakelde Real Betis in de vorige ronde uit.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen