Sparta klimt dankzij twee supergoals tegen dapper Emmen naar vijfde plaats

18 maart 2023, 20:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het fantastische Eredivisie-seizoen van Sparta onder Maurice Steijn heeft zaterdagavond een passend vervolgd gekregen. Op de Oude Meerdijk werd een strijdend en bij vlagen goed spelend FC Emmen met 0-2 verslagen. Kiko Saito en Vito van Crooij waren verantwoordelijk voor twee heerlijke doelpunten, waardoor de Kasteelheren met een goed gevoel de interlandperiode ingaan. 

De wedstrijd opende in een ongekend hoog tempo, toen beide ploegen in het eerste kwartier meerdere kansen op de openingstreffer kregen. Emmen kwam via Lauritsen en twee keer Romeny dicht bij de openingstreffer, terwijl de ploeg van Maurice Steijn liefst zes hoekschoppen toegewezen kreeg in veertien minuten. Na een denderende openingsfase stortte het tempo echter enigszins in, waardoor de Oude Meerdijk geduldig wachtte op een doelpunt.

In de 41e minuut werd het publiek eindelijk getrakteerd, maar viel die voor de Emmen-supporters aan de verkeerde kant. Saito, die hiervoor al regelmatig gevaarlijke voorzetten afleverde, zorgde op schitterende wijze voor de 0-1. De Japanner sneed vanaf links tussen Mohamed Bouchouari en Miguel Araujo door en schoot knap raak in de verre hoek, waardoor Emmen na de rust aan de bak moest. 

De ploeg van Dick Lukkien gaf zich echter niet gewonnen. Hoewel Sparta ook in de tweede helft een lichte overhand in het balbezit had, vocht Emmen hard terug en creëerde de ploeg de grootste kansen. Zeker de invalbeurt van Ahmed El Messaoudi, die door de afwezigheid van de geschorste Richairo Zivkovic in de spits plaats moest nemen, zorgde ervoor dat Nick Olij regelmatig aan de bak moest.

Het Spartaanse verzet hield echter stand, ondanks een slotoffensief via invaller Danny Hoesen. Uiteindelijk gooide Van Crooij de wedstrijd in het slot, door na een knappe individuele actie hard raak te schieten achter Mickey van der Hart. Hierdoor wipt de ploeg van Steijn tijdelijk over FC Twente heen en een bouwt het een afstand van acht punten t.o.v. FC Utrecht op. Emmen daarentegen staat slechts één punt boven de gevarenzone met een wedstrijd meer gespeeld en zal na de interlandperiode dus flink aan de bak moeten om degradatie te ontlopen.

Man of the Match: Koki Saito

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen