'Teleurgesteld' Spakenburg wil alsnog naar De Kuip en waarschuwt PSV

6 maart 2023, 14:22
Foto: © ProShots

Spakenburg is toch wat teleurgesteld na de uitkomst van de loting voor de halve finales van de beker. De stuntploeg uit de tweede divisie droomde van een ontmoeting met Feyenoord in De Kuip, maar neemt het in plaats daarvan op eigen veld op tegen PSV. Alleen bij een overwinning op de Eindhovenaren gaan de Spakenburgers alsnog naar De Kuip en daar gaan zij vol voor strijden.

Verdediger Masies Artien mocht zaterdag de loting verrichten en baalt openlijk van de uiteindelijke uitkomst. "Ik was heel teleurgesteld. De jongens wilden zo graag naar De Kuip. En toen uit dat eerste balletje Feyenoord tevoorschijn kwam, was ik er echt van overtuigd dat onze naam uit dat tweede balletje zou komen", vertelt de verdediger tegenover de Gooi- en Eemlander. "Of PSV-thuis sportief gezien de gunstigste loting is? Ik denk niet dat je daarvan kunt spreken. We hebben het over een absolute topclub, met het grootste talent van Nederland, Xavi Simons, in het elftal, van wie ik echt verwacht dat hij een wereldster wordt. We moeten onze plek blijven kennen hè. Maar dat we onze huid duur gaan verkopen, is zeker. Ook al hebben we maar één procent kans, dan gaan we daar vol voor."

Lees ookBorst kraakhelder over bekerstunt Spakenburg: 'Geen sprookje'

Trainer Chris de Graaf had ook een duidelijke voorkeur voor Feyenoord-uit en dat liet hij niet onopgemerkt. "Maar ik bekijk het positief, we kunnen nog steeds naar De Kuip. En dit keer hebben we het volledig in eigen hand. Als we van PSV winnen gaan we sowieso", begint de trainer die het nog even toelicht. "Natuurlijk is die kans klein, maar met deze ploeg moet je niets uitsluiten. Kijkend naar sportief perspectief was een thuiswedstrijd voor ons het beste. Op onze Westmaat zijn de omstandigheden voor profs verre van ideaal. Een kunstgrasmat, andere verlichting, een ambiance die ze niet gewend zijn. Ik wil ook zeker niet uitwijken, als het even kan spelen we gewoon op eigen veld. Voor bijna achtduizend uitzinnige 'blauwen', die er een heksenketel van gaan maken. Alles zal mee moeten zitten. PSV moet een heel slechte dag hebben, wij ongetwijfeld een engeltje op de lat, of weet je wat: doe er maar twee. Maar kansloos ben je nooit. Dat hebben we inmiddels wel bewezen."

Voorkeur voor Ajax-uit

Niet iedereen had een voorkeur voor een uitwedstrijd bij Feyenoord, want aanvoerder Floris van der Linden had graag in de Johan Cruijff ArenA willen spelen. "Ik kom uit Ouderkerk aan de Amstel, kijk vanuit huis op de Arena uit. Maar natuurlijk is dit ook prachtig. We gaan er een geweldig feest van maken met onze eigen supporters. En je weet het nooit", laat de veelscorende spits weten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Wat is Waar ?
Link gekopieerd!
avatar

Maar Xavi en nog een paar basis spelers zullen echt niet spelen in Spakenburg.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen