Varane luidt de noodklok en twijfelt over toekomst in Manchester

25 maart 2023, 16:54   Bijgewerkt: 25 maart 2023, 17:15
Varane luidt de noodklok en twijfelt over toekomst in Manchester

Manchester United-speler Raphaël Varane heeft de noodklok geluid over de overbelasting van topvoetballers. De 29-jarige verdediger kondigde na de verloren WK-finale aan zijn loopbaan als Frans international te beëindigen en vreest dat veel spelers zijn voorbeeld zullen volgen. Ook gaat de basiskracht van Erik ten Hag in op zijn toekomst in Manchester. 

In een interview met GQ France is Varane openhartig over zijn 'vroege' afscheid als speler van Les Bleus en zijn laatste interland, de verloren finale in Qatar. Diep in de tweede verlenging moest Varane in dat duel uitgeput naar de kant. "Je hoort vaak de uitdrukking 'alles geven' in de kleedkamer, en dat was hier letterlijk het geval." Varane was hélemaal gesloopt, en vreest dat meer spelers vroeg opgebrand raken als het zo doorgaat. "Ik ben bang dat we veel kortere carrières gaan zien en dat Franse spelers de nationale ploeg steeds vroeger moeten opgeven. Want wat we op dit moment fysiek en mentaal van ze vragen, gaat simpelweg over de limiet."

De recente ontwikkelingen bieden wat dat betreft weinig hoop. Op het volgende WK, dat in 2026 wordt gespeeld in de Verenigde Staten, Canada en Mexico, breidt de FIFA het deelnemersveld uit van 32 naar 48 teams. Ook het WK voor Clubteams wordt door de wereldvoetbalbond flink uitgebreid, van zeven naar 32 elftallen. "Geloof me, alle internationale spelers die in Europese competities spelen en nooit een pauze krijgen, zullen te maken krijgen met een vormdip van meerdere maanden, of ze raken geblesseerd", zo vreest Varane. 

Lees ook: FIFA komt in 2026 definitief met XXL-WK in drie verschillende landen

Toekomst in Manchester

In hetzelfde interview ging Varane ook in op zijn toekomst bij Manchester United. In 2011 verliet hij RC Lens, waar hij de jeugdopleiding doorliep, om vervolgens tien jaar uit te komen voor Real Madrid. Twee jaar geleden, na het winnen van onder meer vier keer de Champions League met De Koninklijke, volgde de overstap naar de Premier League. Varane ziet zichzelf niet voor een andere dan zijn vorige drie clubs uitkomen in het vervolg van zijn loopbaan. "Ik sluit mijn loopbaan af in Madrid, in Manchester óf in Lens. Madrid lijkt me lastig, Real is geen club waar je normaal gesproken terugkeert. Dus het is het meest waarschijnlijk dat ik mijn carrrière afsluit in Manchester of Lens", aldus Varane. 

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen