'Frenkie de Jong mag deze zomer niet vertrekken van FC Barcelona'

4 april 2023, 10:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Frenkie de Jong mag komende zomer samen met Pedri en Ronald Araújo niet vertrekken bij FC Barcelona. Tijdens de vorige transferzomer wilden de Catalanen juist van de Nederlandse middenvelder af, maar de status van De Jong is flink veranderd dit seizoen. 

Barcelona kampt met grote financiële problemen en het belooft dan ook opnieuw een hectische zomer te gaan worden. Het wordt misschien niet zo extreem als in het verleden, met spelers die niet ingeschreven konden worden, maar het zal ingewikkeld worden. Barça moet naar verluidt tweehonderd miljoen euro beknibbelen op de torenhoge salarislast en zal dus ook spelers moeten gaan verkopen. 

Artikel gaat verder onder video

Volgens Diario Sport mogen De Jong, Pedri en Araújo alsnog niet weg van de club. Al zijn dit niet de enige spelers die niet mogen vertrekken uit Catalonië. Ook een vertrek van Marc-André ter Stegen, Gavi, Alejandro Baldé, Jules Koundé, Raphinha en Robert Lewandowski zou volgens de krant onbespreekbaar zijn. Trainer Xavi hoopt ook dat Franck Kessié en Andreas Christensen behouden blijven voor de Catalanen, maar snapt dat de club moet toch iemand zal moeten verkopen om financieel in rustiger vaarwater te geraken.

Het doel bij de Blaugrana-club zou nu zijn om spelers te verkopen, maar er moet daarnaast ook ingekocht worden om net zo’n goed seizoen te draaien als dit jaar. Lionel Messi geldt daarbij als topprioriteit. Eerder deze dinsdag maakte L'Équipe bekend dat de Argentijn na twee seizoenen gaat vertrekken bij Paris Saint-Germain. Barcelona staat met een geruime voorsprong bovenaan in LaLiga en kan woensdag tegen Real Madrid de finale bereiken van de Copa del Rey. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Typisch de media. In een ander artikel moet ie vertrekken i.v.m. de financiele huishouding en weer een ander vermeld dat ie absoluut niet weg mag. Frenkie zelf zal een glimlach niet kunnen onderdrukken, denk ik.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen