Alvarez mogelijk binnen week weg bij Ajax, lage transfersom genoemd

28 mei 2023, 08:31   Bijgewerkt: 27 mei 2023, 08:26
Foto: © ProShots

Edson Alvarez (25) staat vermoedelijk voor een overgang naar Borussia Dortmund. De kampioen van Duitsland maakt komende week mogelijk de deal van de Ajax-middenvelder al officieel. Afgelopen zomer was er nog concrete belangstelling uit Engeland, destijds hield Ajax de deur ondanks de geboden ruim zestig miljoen euro volledig dicht. Ditmaal valt de transfersom vermoedelijk een stuk lager uit.

Dat stelt Ajax-watcher Mike Verweij in de Kick-Off-podcast van De Telegraaf. “Komende week hoopt hij als het meezit al zijn eerste transfer af te ronden”, zei de journalist over de nieuwe technisch directeur Sven Mislintat. Daarbij doelde hij op de exodus van de Mexicaanse controleur, voor wie eerder ook Bayern München in de markt was.

Artikel gaat verder onder video

Toch is de kans groot dat de vermoedelijke kampioen van Duitsland, Die Borussen, met Alvarez aan de haal gaat. “Ik denk dat Mislintat Alvarez aan Borussia Dortmund verkoopt. Die transfer zal ongeveer tussen de dertig à veertig miljoen euro opleveren, met bonussen”, vervolgde Verweij, die positief is over de eerste indruk die Mislintat maakt.

“Hij is heel druk bezig, vooral met puin ruimen. Er zijn namelijk een heleboel jeugdspelers die uit hun contract lopen en hij wil allereerst voorkomen dat er iemand gratis weggaat”, weet Verweij. Dat Alvarez een stuk minder oplevert dan een jaar eerder, valt de Duitse technisch directeur moeilijk te verwijten. Het heeft te maken met de mindere prestaties van de Amsterdammers in binnen- en buitenland, maar ook met het feit dat zijn contract een jaar minder lang doorloopt dan destijds. 

Reacties

iVar
Link gekopieerd!
avatar

'hij wil allereerst voorkomen dat er niemand gratis weggaat”, weet Verweij.' Als ik dit zo lees is het dus de bedoeling dat iedereen gratis weg gaat?

Henkapestaart
Link gekopieerd!
avatar

Dortmund is nog helemaal geen kampioen...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen