Belgische sensatie Orban zet kwaad bloed met opmerking over Arsenal

20 mei 2023, 19:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Gift Orban, de twintigjarige spits van het Belgische AA Gent, heeft voor opgetrokken wenkbrauwen gezorgd met een opmerking over Arsenal. In gesprek met Sporza ging hij in op zijn toekomst - die hij ziet in de Engelse Premier League. Maar níet bij de huidige nummer twee van de ranglijst.

AA Gent nam de spits afgelopen winter over van het Noorse Stabaek, dat 3,3 miljoen euro ontving voor Orban. Sindsdien heeft hij zich weten te ontpoppen tot een ware doelpuntenmachine: in negentien wedstrijden was het negentien keer raak. Met drie treffers uit bij Istanbul Basaksehir hielp Orban zijn werkgever naar de kwartfinale van de Conference League, waarin West Ham United het eindstation bleek. Afgelopen weekend scoorde hij ook een hattrick in het play off-duel met Cercle Brugge.

Artikel gaat verder onder video

Titels
In het interview spreekt de Nigeriaan over zijn "ultieme droom": spelen in Engeland. "Manchester United, Liverpool, Manchester City", noemt Orban drie clubs waar hij graag voor zou uitkomen. "Alleen van Arsenal hou ik niet zo – het is alsof zij geen titels willen winnen. Ik wil ergens naartoe waar ze dat wél doen", vervolgt hij.

Reactie
De Italiaanse journalist Fabrizio Romano zocht naar aanleiding van de uitspraken van Orban contact met de Belgische interviewer. Die voorzag de quotes van enige context. "Hij heeft opgehelderd dat Orban niet sprak over het Arsenal van nu, maar op grappende toon over het Arsenal van zijn jeugdjaren. Orban heeft al het mogelijke respect voor de club", schrijft Romano op Twitter. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Ajeto!
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geef hem is ongelijk. Het halve jaar staan ze bovenaan en nog worden ze ingehaald door City

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen