Osimhen maakt fout goed en bezorgt Napoli-fans drie punten in eerste duel als kampioen

7 mei 2023, 19:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Napoli heeft zondagavond het eerste duel als kampioen van Italië met 1-0 gewonnen van Fiorentina. In Napels zagen de thuissupporters hoe spits Victor Osimhen in eerste instantie naliet om zijn elftal vanaf de stip naar een voorsprong te schieten. Een tweede mogelijkheid vanaf elf meter liet de Nigeriaan echter niet onbenut.

Afgelopen donderdag werd het jarenlange wachten van de Napoli-fans éindelijk beloond toen Napoli in het uitduel met Udinese de Italiaanse titel definitief voor zich opeiste. Na dagen van groot feest in de zuid-Italiaanse stad maakten de supporters zich op voor het eerste duel als regerend kampioen, tegen nummer acht Fiorentina. De tegenstander beloonde de kersverse Scudetto-houder met een respectvolle erehaag voorafgaand aan de wedstrijd. 

Napoli-trainer Luciano Spalletti greep het duel aan om een aantal spelers die doorgaans als reserve fungeert eens de kans in de basis te geven. Zo mochten Diego Demme, Leo Skiri Østigard en Eljif Elmas starten, terwijl basiskrachten als Khvicha Kvaratskhelia en eerste doelman Alex Meret vanaf de bank toekeken. 

Zij zagen Fiorentina, met Sofyan Amrabat in de basis, zeker niet de mindere zijn in het Stadio Diego Maradona. De ploeg uit Florence kwam echter niet tot scoren. Kort na het begin van de tweede helft moest Fiorentina bovendien vrezen voor een achterstand toen Napoli een strafschop kreeg, na een ongreglementaire ingreep van Amrabat tegen oud-Ajacied Stanislav Lobotka. Osimhen zette zich achter de bal, maar stuitte op doelman Pietro Terracciano, die ook de rebound uit zijn doel wist te houden. 

Twintig minuten voor het einde kreeg Osimhen een herkansing. Kvaratskhelia, inmiddels als invaller in de ploeg gekomen, werd in de zestien licht geraakt door Nicolás González maar zag zijn duikeling beloond worden met een nieuwe penalty. Osimhen nam opnieuw zijn verantwoordelijkheid en faalde niet, waardoor Napoli een minimale zege overhield aan het eerste duel als kampioen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen