'Ajax betaalt hoge opleidingsvergoeding om Feyenoord-talent over te nemen'

13 juni 2023, 10:37   Bijgewerkt: 5 december 2023, 00:50
Foto: © ProShots

Het veertienjarige talent Nnamdi Koka gaat de jeugd van Feyenoord verlaten voor aartsrivaal Ajax. De middenvelder speelde dit seizoen in de Onder 15 van de Rotterdammers en is ook international van Oranje in dezelfde leeftijdscategorie.

Koka gaat volgend seizoen voor Ajax spelen en de Amsterdammers gaan een opleidingsvergoeding van minstens 150 duizend euro betalen, meldt Feyenoord Youth Watcher op Twitter. Het jonge talent speelde al sinds zijn zesde voor de club uit Rotterdam-Zuid, maar voelde zich toch ongelukkig.

Artikel gaat verder onder video

Het is niet voor het eerst dat een jeugdspeler van Feyenoord naar Ajax vertrekt. Grote namen als Noa Lang, Jurriën Timber en Quinten Timber verruilden de havenstad ook voor de hoofdstad. Inmiddels is Quinten Timber weer speler van Feyenoord. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ThommZzz
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Dag Koka! Veel plezier in Amster.

boyke
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

14 jaar en zich dan ongelukkig voelen ra ra hoe kan dat. Hier steekt veel meer achter en worden er weer door topteams spelletjes gespeeld. Stop toch eens met jeugdspelers weghalen bij topclubs. Als je zelf niet kunt scouten of opleiden moet je dan maar bij de topteams (concurrentie) spelertjes weghalen die nog een luier dragen. Lijkt me stug dat AJAX weldegelijk achter dit talent aanzit en met vele vage beloftes richting hem en ouders een mooi verhaaltje vertellen en het bolleke van een 14 jarige is zo over gehaald. Zie dat er veel meer jeugdtalenten bij elkaar weg gehaald worden of het nu van AZ-PSV-Feyenoord en zelf Vitesse aan een Duitse club is, schandalig gewoon.

CanisMorsum
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Trek het je niet aan, dit gebeurd overal. Bij Ajax vertrekken er ook jeugdspelers naar het buitenland. Vroeger vertrokken jeugdspelers bij jullie omdat ze niet in het eerste kwamen, dan werd er een speler gekocht. Ajax moet daarvoor ook waken nu. Jaarlijks breken er maar echt hooguit twee spelers door, soms zijn ze net niet goed genoeg voor de top, soms hebben ze iemand voor zich die onbetwist is. En ondanks de huidige stand spreekt Ajax internationaal meer aan dus word je door grote clubs in het buitenland eerder gezien, dat zal ook een rol spelen. Of geld, ook dat. Kan zomaar dat hij over zes jaar weer terugkeert.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen